Tradiční dezerty v moderní podobě: Větrníky nebo špičky ve tvaru krychle

Dezert z bílé čokolády a malin, který Helena Fléglová vytvořila ve spolupráci s herečkou Veronikou Arichtevou.

Dortíky, zákusky, dezerty — ať sladkým tečkám říkáme jakkoli, miluje je většina z nás. Stačí jediný pohled na větrník nebo špičku a už se jednomu sbíhají sliny. Gastronomická událost roku Makro Czech Gastro Fest ovšem přináší zmíněné tradiční lahůdky v nových tvarech. A tak kdo chce, může je do pražského O2 Universa přijít ochutnat třeba ve tvaru krychle.

4.-6. května. To je datum, které by si do kalendáře měli zapsat všichni, kdo se považují za labužníky. Právě v těchto dnech se totiž koná Makro Czech Gastro Fest, který pod jednu střechu přináší profesionální kuchaře, baristy nebo cukráře.

Mezi posledně zmíněnými nebude chybět Helena Fléglová, členka národního týmu Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Cukrařinu považuje za svoji životní náplň a každodenní radost. A před kamerou pořadu ShowTime představila svoji novinku, na které spolupracovala s herečkou Veronikou Arichtevou.

„Veronika mi dala zadání, že mám vymyslet dezert, který bude obsahovat dvě hlavní suroviny, a to je bílá čokoláda a maliny. Ale vůbec není jednoduché vytvořit ze dvou naprosto základních surovin dezert, který, když ochutnáte, tak si řeknete wau, chci si dát další,“ říká se smíchem Helena Fléglová, která dezert vlastní receptury představí i na akci Makro Czech Gastro Fest.

Moderní doba si žádá moderní dezerty

Kdo raději klasiku, bude mít také možnost. Jen bude potřeba mít oči dokořán. Takový tradiční větrník nebo klasickou špičku byste při výběru u Heleny Fléglové na první pohled nejspíš nepoznali. Mají nečekaný tvar — krychle. K ochutnání budou k mání v pražském O2 Universu pátého a šestého května.

Moderní doba zkrátka ovlivňuje i gastronomii, tu českou nevyjímaje. A tak se není co divit, že návštěvníci se mohou těšit na úspěšnou cukrářku, kterou uvidí naživo v akci. „5. května mám Life king show, budu připravovat moderní dezert, kde budu kombinovat pistácie, bílou čokoládu, yuzu a další citrusy a k tomu jasmínový čaj. A 6. května si budeme také povídat o jídle pro děti, co připravujeme pro naše ratolesti,“ zve všechny zájemce Helena Fléglová na první ročník gastronomické události u nás Makro Czech Gastro Fest.

Tagy:
vesmír dezert Makro Showtime větrník Asociace kuchařů a cukrářů České republiky