Kuriózní případ z Valdic. Dozorci odhalili u vězně mobil, v čekárně ho vyňal z řitního otvoru

Mobilní telefon ve věznici je horké a žádané zboží. Způsobů, jak a kde je vězni skrývají, je nespočet. Co jsou ochotni kvůli utajovanému zavolání podstoupit, ukazuje případ z valdické věznice. Recidivista ukrýval přístroj v análním otvoru.

Kuriózním případem se zabývají jičínští kriminalisté, kteří na základě oznámení vězeňské služby z Valdic zahájili stíhání odsouzeného 33letého muže. Obvinili ho ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Odsouzený nelegálně ukrýval mobilní telefon, zasouval si ho do řitního otvoru.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily brutálního znásilnění na Letné: Policie hledá muže tmavé pleti, zveřejnila záběry

„Začátkem listopadu loňského roku měl u vězně v rámci provedené osobní prohlídky detekovat přístroj nepovolený kovový předmět v pánevní oblasti. V čekárně vězeňského zdravotnického zařízení na výzvu dozorců následně vězeň dobrovolně vyňal z análního otvoru funkční mobilní mini telefon,“ potvrdila policejní mluvčí Eliška Pospíšilová.

Sedmkrát nepodmíněně odsouzený muž tím vědomě porušil ustanovení zákona o výkonu trestu odnětí svobody a svůj dosavadní trest mu může být navýšen až o dva roky.

V jiném nedávném případu ze stejné věznice se jiný odsouzený pokusil před kontrolou mobilní telefon rozkousat a sníst.

Tagy: