Tři sta dolarů za mrtvého okupanta. Starosta Černigova vyplácí odměny z vlastní kapsy

Dolary

Válka na Ukrajině 4.3.2022

Starosta ukrajinského Černigova Vladislav Atrošenko začal vyplácet odměny za zabité nebo zajaté Rusy. Informují o tom ukrajinská média. Peníze bere Atrošenko ze svého.

První odměnu dostali ukrajinští vojáci už tuto středu. Starosta jim vyplatil 600 dolarů za dva zneškodněné okupanty, majora Leonida Šotkina a Dmitrije Opoikova. Informaci potvrdil tajemník černigovské městské rady Oleksandr Lomako, píše web UNN. Podle jeho slov jsou peníze vypláceny na základě údajů potvrzených od velitelů.

O vyplácení odměn informoval starosta Černigova již 1. března na svém Instagramu. Prohlásil, že z vlastní kapsy bude platit peníze za zabité či zneškodněné Rusy a jejich zničenou techniku.

„Sláva každému vlastenci bránícímu naši zemi před fašisticko-ruskými okupanty, kteří ani pořádně nevědí, co na našem území dělají. Významná část ruských jednotek se nachází v okolí Černigova. Chtějí se zmocnit tohoto města,“ zdůraznil starosta a vyzval obyvatele města, aby okupantům všemožně bránili v jejich postupu.

„Žádám všechny obyvatele Černigova, udělejte vše pro to, abyste zabránili dalšímu postupu vojenské techniky, zbraní a ruských vojáků. Především se to týká severních okresů,“ zdůraznil Atrošenko. Také řekl, že vkládá velké naděje do sebeorganizace Ukrajinců před agresorem.

Atrošenko zveřejnil také ceník, kterým se ukrajinští vojáci můžou řídit. Za každého zraněného nebo zabitého okupanta získají odměnu 300 dolarů, v přepočtu 6 947 korun. Za jeden kus zničené techniky 115,6 tisíc korun, za tank 192 tisíc korun.

Tagy: