Troškovo přání Zemanovi: Zdraví je nejdůležitější. Ostatní se dá koupit nebo ukrást

Režisér Zdeněk Troška se rozhodl ukončit svoji uměleckou kariéru.

Prezident republiky má ve svém věku nárok na návštěvu nemocnice. Ve zprávách na CNN Prima NEWS to řekl režisér Zdeněk Troška. Zemanovi na dálku popřál to nejdůležitější – zdraví.

„Aby se brzy uzdravil, aby se mohl vrátit domů. Zdraví je to nejdůležitější, co máme. Všechno ostatní si můžete koupit nebo ukrást. Když máte nějakou nemoc, nebaví vás v životě nic,“ prohlásil Troška.

Podotkl, že Zeman je člověk jako všichni ostatní. „I prezident, král nebo královna jsou normální lidé, akorát mají tuhle profesi. Někdo si přeje, aby o něm nikdo nic nevěděl, někdo to zase chce hlásat do světa, aby ho lidé litovali. To je každého věc,“ pronesl.

„Mediální hysterie“ okolo prezidentova zdraví ho proto překvapuje. „Všichni se můžou zbláznit, ale už zapomněli, že prezident Václav Havel v nemocnici byl asi jedenáctkrát za celou dobu panování. Podstupoval těžké operace a měl to jen tak tak,“ podotkl Troška s tím, že ani u exprezidenta se vše o jeho zdravotním stavu nevědělo.

Prezident Miloš Zeman je podle něj starý pán, který má na návštěvu nemocnice nárok. „Pokud mu hlava dobře slouží, tak je to v pořádku. Pokud by měl mrtvici, bylo by to otázkou,“ dodal režisér.

Zeman byl v neděli hospitalizová v Ústřední vojenské nemocnici, a to krátce po jednání s premiérem Andrejem Babišem. Ošetřující lékař prezidenta Miroslav Zavoral však uvedl, že diagnózu prozradit nemůže. Státníci včetně předsedy Senátu Miloše Vystrčila požadují více informací. Více se dočtete zde.

Tagy: