Trpký start Ronaldovy arabské kapitoly. Zůstává na nule a fanoušci vzývají Messiho

Předpoklad, že si Cristiano Ronaldo začne po exitu z nejvyššího fotbalového levelu ihned podmaňovat „nezvučné“ saúdskoarabské prostředí, byl mylný. Pětinásobný vítěz Zlatého míče odkopal v dresu an-Nasru dva soutěžní zápasy a zatím se stále čeká na jeho ikonickou gólovou oslavu. Při prohře s al-Ittihadem musel navíc vstřebávat provokativní skandování od fanoušků soupeře.

Nebyl to velký krok pouze pro an-Nasr, ale pro celý fotbal v Saúdské Arábii. Cristiano Ronaldo si na konci roku definitivně plácl s exotickým klubem a skrze své renomé donutil i náročné evropské fanoušky věnovat trochu pozornosti lize, kterou do té doby úplně ignorovali.

Ale že ne všichni fotbaloví příznivci z arabské monarchie berou příchozí megastar jako nedotknutelnou personu, ukázal čtvrteční vzkaz fandů al-Ittihadu. Po konci semifinále Superpoháru, když hráči už mířili do kabin, si neodpustila část tribun provokaci a pokřikovala: „Meeessi, Meeessi, Meeessi.“

Chtěli, aby slavný CR7 věděl, že více respektu chovají k dlouholetému rivalovi rodáka z Madeiry Lionelovi Messimu, čerstvému světovému šampionovi.

Ronaldovi by se tento rýpanec vstřebával lépe, kdyby v utkání hraném v Rijádu nasázel hattrick. Nicméně fanoušci si mohli do ikony rýpnout, když vyšla gólově naprázdno. An-Nasr prohrál 1:3 a o jedinou branku hostů se postaral Braziliec Anderson Talisca.

„Jednou z věcí, která změnila ráz utkání, byla šance, kterou Cristiano Ronaldo neproměnil v první půli,“ vyčetl francouzský kouč Rudi Garcia novému kapitánovi po porážce, která znamená, že bývalý útočník Manchesteru United, Realu Madrid, Juventusu Turín a Sportingu Lisabon přišel o možnost získat první trofej.

Historicky nejlepší střelec Ligy mistrů i portugalské fotbalové reprezentace zatím činy na hřišti nevrací zaměstnavateli to, že mu má být vypláceno až 4,8 miliard korun ročně. Ani zdaleka nějakou podobnou smlouvu fotbal nepamatuje.

Do statistik se 37letý Ronaldo nezapsal ani o pár dní dříve při debutu proti Ettifaqu v lize. Sice jde o malý vzorek, ale že by po dvou ostrých zápasech na exotické adrese neměl mít ani jeden gól a ani jednu asistenci, se nejevilo jako příliš pravděpodobné.

Dlužno dodat, že z trefy se radoval aspoň v exhibičním duelu proti Paris Saint-Germain.

Tagy: