Trump chystá „zábavný“ rozhovor s Muskem. Po půlnoci se má živě vysílat na sociální síti X

Miliardář Elon Musk s tehdejším prezidentem USA Donaldem Trumpem (snímek z roku 2017)

Trumpův rozhovor s Muskem

Americký exprezident Donald Trump oznámil, že udělá „velký rozhovor“ s miliardářem Elonem Muskem. Ten by se měl živě vysílat na sociální síti X, kterou Musk vlastní. Zakladatel automobilky Tesla či vesmírné agentury SpaceX Trumpa podpořil v kandidatuře na prezidenta, popřel však zprávy o tom, že mu bude na vedení kampaně posílat 45 milionů dolarů měsíčně.

Uskutečnění rozhovoru oznámil Trump minulé úterý na své sociální síti Truth Social. „V pondělí večer udělám velký rozhovor s Elonem Muskem – podrobnosti budou následovat!“ napsal americký exprezident.

ČTĚTE TAKÉ: Obavy kolem Trumpa. Íránci nám ukradli citlivá volební data, hlásá exprezidentův tým

Musk informaci potvrdil v příspěvku na své sociální síti X. Rozhovor má být vysílán živě právě na jeho platformě, a to v pondělí v osm hodin večer východního času (v úterý ve dvě hodiny ráno středoevropského letního času).

„Půjde o rozhovor bez připraveného scénáře a bez omezení témat, takže by měl být velmi zábavný!“ dodal Musk a vyzval uživatele sociální sítě, aby do komentářů psali své tipy na otázky.

Miliardář, který se v posledních letech stále více vyjadřuje k politice, minulý měsíc Trumpa v příspěvku na X oficiálně podpořil, a to ve stejný den, kdy byl exprezident postřelen na předvolebním mítinku v Pensylvánii.

Podle dřívějších informací měla mít Muskova podpora konkrétnější obrysy. Americký web The Wall Street Journal v červenci informoval, že má miliardář původem z Jihoafrické republiky v plánu posílat na Trumpovu kampaň 45 milionů dolarů měsíčně (přes miliardu korun, pozn. red.).

Na příspěvek na sociální síti, který o výši finančního daru informoval, Musk reagoval souhlasně. Později však v rozhovoru s podcasterem Jordanem Petersonem původní zprávu médií negoval. „To, co se objevilo v médiích, prostě není pravda. Nebudu Trumpovi posílat 45 milionů dolarů měsíčně,“ uvedl podle CNBC. Později dodal, že sice nějaký dar Trumpově kampani věnuje, ale „na mnohem nižší úrovni“.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Céline Dion se postavila Trumpovi. Zuří kvůli zneužití slavného hitu z velkofilmu Titanic

Tagy: