Ukrajinec v Brně podřízl krajana, dostal 11 let. Pusťte mě do války, prosil u soudu

Ukrajinec v Brně podřízl krajana, dostal 11 let. Pusťte mě bojovat do války, prosil u soudu

Jedenáct let ve vězení stráví Ukrajinec, který svému krajanovi v ulicích Brna podřízl hrdlo, ale naštěstí ho nezavraždil. Ve čtvrtek o tom rozhodl krajský soud. Předtím ještě vyslechl poškozeného i jeho manželku, která byla svědkem celého incidentu.

Na záběrech natočených bezprostředně po útoku křičí vyděšená žena na ulici o pomoc. Jejího manžela se před chvílí pokusil podříznout jednatřicetiletý útočník. Oba cizinci se přitom potkali ten den poprvé.

Vážně zraněného Ukrajince převezla sanitka do nemocnice, kde byl okamžitě odvezen na operační sál. Útočníka dopadli policisté nedaleko místa činu.

Trest si odpyká v Česku

U soudu se ve čtvrtek poprvé od incidentu setkali všichni tři tváří v tvář. Nikdo z nich si ale nepamatoval, nebo nechtěl říci, co hádku, která skončila brutálním napadením, odstartovalo. Útočník se napadenému omlouval a žádal soud, aby ho pustil do armády bojovat za Ukrajinu.

„Toto je případ situace, kdy se vám ve vteřině změní celý život. Je to jistě poučení pro jiné, aby vždy zvážili jednání, jakým svůj život povedou,“ řekl obhájce Petr Vodka.

Soudkyně poslala muže na 11 let do vězení. Trest si odpyká v Česku, konkrétně ve věznici se zvýšenou ostrahou. Obžalovaný se ještě proti rozsudku může odvolat k Vrchnímu soudu v Olomouci.

Tagy: