Útok na Lvov byl šokující. Předtím to bylo bezpečné město, hlásí z místa reportérka CNN

Následky ruského útoku na město Lvov

Reportérka CNN o útoku na Lvov

V odpoledních hodinách zasáhly ruské střely západoukrajinské město Lvov. Při prvním útoku dopadly dvě rakety, které zranily nejméně pět lidí. Následoval další nálet, který doprovázely silné výbuchy. Podle reportérky CNN Selmy Abdelazizové to byl pro město velký šok.

Útok poškodil infrastrukturu a sklad paliv. Obytné domy údajně zasaženy nebyly. Podle reportérky CNN Selmy Abdelazizové šlo o první větší útok na Lvov. „Bylo to poblíž centra a byl to šok, protože toto město je považováno za bezpečné útočiště pro uprchlíky,“ popsala reportérka přímo ze Lvova.

Podle ní nálet doprovázely opakované výbuchy, které byly slyšet přímo v centru města. „Objevil se dým, byly vidět plameny a dlouhé hodiny projížděli hasiči,“ uvedla Abdelazizová a dodala, že na podrobnější informace se ještě čeká. „Podle primátora Lvova byla poničena infrastruktura,“ řekla reportérka.

Ve městě se ozývaly sirény a lidé se museli schovat do krytů. „Je to ve velice citlivé době, protože v tu chvíli ve Varšavě vystupoval prezident Biden se svým projevem,“ zdůraznila Abdelazizová s tím, že Lvov byl „otřesen v pocitu bezpečnosti“.

Cílem prvního útoku byl sklad paliv. „Kouř byl opravdu veliký, plameny byly vidět z velké dálky,“ popsala reportérka s tím, že druhý nálet poškodil jen infrastrukturu, ale není jasné, na co Rusové doopravdy cílili.

Tagy: