Počasí v Česku ovládnou letní teploty, bude příjemných 27 °C. O víkendu přijde zlom

Slunečné počasí

Počasí (27.9.2023 6:49)

Až do pátku budou v Česku panovat teploty mezi 22 a 27 °C. V ranních a dopoledních hodinách se místy vyskytnou mlhy, přes den bude jasno až polojasno. V sobotu ale přijde ochlazení a objevit se mohou i přeháňky a déšť.

Počasí v Česku ovlivní tlaková výše nad severovýchodní a východní Evropou. Ve středu bude jasno až polojasno, ráno a dopoledne se zejména v západní polovině Čech vyskytnou mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší teploty dosáhnou 23 až 27 °C, při déletrvající nízké oblačnosti se budou pohybovat kolem 21 °C. Vát bude slabý, postupně místy mírný jihovýchodní až jižní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vrací se El Niño, může způsobovat dlouhá sucha i teplotní rekordy. Jak se projeví v Česku?

Noc na čtvrtek bude jasná až polojasná, místy se vyskytnou mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší teploty klesnou na 15 až 11 °C, v údolích zejména na jihozápadě se budou pohybovat kolem 8 °C. Vát bude většinou slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr rychlostí do 4 m/s.

Ve čtvrtek bude jasno až polojasno, ráno se na západě místy vyskytnou mlhy nebo i nízká oblačnost. Nejvyšší teploty se dostanou na 22 až 26 °C. Vát bude slabý jihozápadní, ve východní polovině území mírný jižní až jihovýchodní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat skrze radar:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Na pátek meteorologové Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) předpovídají jasno až polojasno, v Čechách od západu přechodně až oblačno. Ráno a dopoledne se místy vyskytnou mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší teploty se vyšplhají k 23 až 27 °C. Vát bude většinou mírný jihovýchodní až jižní vítr rychlostí 3 až 6 m/s, který bude večer slábnout.

V sobotu bude obloha zpočátku oblačná až zatažená, místy s deštěm nebo přeháňkami. Srážek i oblačnosti bude během dne ubývat. Nejvyšší teploty se budou pohybovat mezi 17 až 21 °C, na jihovýchodě až 24 °C. Vát bude mírný západní, postupně severozápadní vítr rychlostí 2 až 6 m/s, který opět bude k večeru slábnout.

V neděli bude jasno až polojasno, ojediněle se vyskytnou mlhy nebo nízká oblačnost. Na severu a severovýchodě se očekává přechodně zvětšená oblačnost a ojediněle i déšť. Nejvyšší teploty dosáhnou 19 až 23 °C. Vát bude slabý severozápadní, během dne mírný západní až jihozápadní vítr rychlostí 2 až 5 m/s.

Tagy: