Hrozba v sídle Čaputové. Na pozemek se vloupala žena, chovala se nepříčetně, tvrdí policie

Ochranka slovenské prezidentky Zuzany Čaputové zadržela ženu, která v noci na pondělí přeskočila plot a dostala se na pozemek domu, ve kterém bydlí hlava slovenského státu s rodinou. Informovala o tom slovenská televize Markíza s odvoláním na vyjádření mluvčího prezidentky Martina Strižince. Podle policie se zadržená pětadvacetiletá žena chovala nepříčetně a při incidentu možná byla pod vlivem návykových látek.

„Můžeme potvrdit, že v nočních hodinách neznámá žena přeskočila plot a dostala se na pozemek domu, ve kterém bydlí prezidentka Zuzana Čaputová. Okamžitě zasáhla ochranka, která ženu zpacifikovala. Policie začala tento bezpečnostní incident vyšetřovat,“ uvedl pro TV Markíza mluvčí prezidentky Martin Strižinec a dodal, že rodina je v pořádku.

ČTĚTE TAKÉ: „Šokovaný“ Fico. Kritizuje ho britský velvyslanec a Italové stahují protivzdušnou obranu

„Vzhledem k tomu, že zadržená žena se chovala nepříčetně a jevila známky požití alkoholu, případně omamných a psychotropních látek, byla na místo přivolána rychlá zdravotnická pomoc, která ženu následně převezla do jedné z nemocnic,“ uvedla policie v tiskové zprávě.

Slovenská prezidentka bydlí ve městě Pezinok, které je od prezidentského paláce v centru Bratislavy vzdálené zhruba 20 kilometrů.

V roce 2019 slovenské úřady zaznamenaly telefonát se sdělením, že v domě Čaputové je uložena bomba. Následně se ukázalo, že šlo o planý poplach, který měla na svědomí psychiatrická pacientka.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: O míru by se mělo jednat na Slovensku, říká Pellegrini. Válku vidíme realisticky

Tagy: