Na autobus s cestujícími na Náchodsku nejspíš někdo střílel. Policie žádá svědky o pomoc

Policie přijala ve středu krátce před jedenáctou hodinou večer oznámení o poškozeném autobusu, mělo se vysypat sklo zadních dveří. Po příjezdu na místo objevili muži zákona ve skle dva kruhovité otvory o průměru čtyř milimetrů. Nyní se pracuje s verzí, že dveře někdo prostřelil.

„U linkového autobusu, který jel z Hradce Králové do Broumova, zatím neznámý pachatel neznámým způsobem a předmětem poškodil zadní dvoukřídlé dveře tak, že došlo na náměstí Komenského v Hronově k vysypání skla,“ uvedli na svém webu policisté Královéhradeckého kraje.

V autobuse tou dobou cestovalo 18 lidí. Podle policie nikdo z nich nebyl zraněn. Škoda se odhaduje na 70 tisíc korun.

Mohlo jít o střelbu, policie žádá svědky o pomoc

Přivolaní policisté místo činu ohledali a zahájili úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci, ublížení na zdraví ve stadiu pokusu a výtržnictví, za což pachateli hrozí až dva roky odnětí svobody.

„Případ prošetřujeme a pracujeme také s verzí, že sklo mohlo být prostřeleno, protože jsme v něm našli dva kruhovité otvory o průměru 4 mm,“ uvedla policie s tím, že žádá občany, kteří by mohli poskytnout informaci směřující k objasnění případu, aby zavolali na linku 158 nebo se přímo dostavili na jakoukoliv policejní služebnu.

Tagy: