Smutek a zdrcení. Příbuzní a přátelé se rozloučili s oběťmi masakru v Kostelci na Hané

Poslední rozloučení s oběťmi masakru v Kostelci na Hané

Rozloučení s oběťmi trojnásobné vraždy v Kostelci na Hané

V Prostějově se v pátek pozůstalí a blízcí rozloučili s oběťmi trojnásobné vraždy v Kostelci na Hané. Devětadvacetiletý muž tam minulý pátek zavraždil svého otce, sestru i bratra. Mladý muž, který je už ve vazbě, ušetřil jen svou nejmladší sestru. Pohřeb začal ve 13 hodin.

Poslední rozloučení se konalo v pátek 6. května od 13:00 hodin ve smuteční obřadní síni na Brněnské ulici naproti městskému hřbitovu v Prostějově. „Pozůstalí a nejbližší přátelé obětí z masakru v Kostelci na Hané se scházeli k prostějovské smuteční síni již hodinu před obřadem,“ popsala z místa reportérka CNN Prima NEWS Jana Vozárová.

„Bylo na nich vidět, jak jsou hluboce zasaženi a zdrceni. Obřad všech tří členů rodiny se uskutečnil jen v úzkém kruhu nejbližších,“ dodala reportérka. Příchozí, mezi nimiž byli i spolužáci obětí, byli oblečení do smuteční černé. Obřad trval zhruba půl hodiny.

Příbuzní tragicky zemřelé rodiny už začátkem týdne zveřejnili parte. „Co osud vezme, nevrací, i když nám srdce krvácí. Ta rána stále bolí a zapomenout nedovolí. Ztichla srdce, zůstal žal, kdo vás měl rád, vzpomíná dál. V hlubokém zármutku oznamujeme všem příbuzným, přátelům a známým, že nás navždy opustili pan Jiří P., pan Vít P. a slečna Aneta P. Zesnuli tragicky v pátek 29. dubna 2022 ve věku 57 let, nedožitých 24 let a nedožitých 22 let,“ píše se v parte, pod nímž je podepsána rodina.

Poslední rozloučení se konalo přesně týden poté, co k tragédii došlo. Z vraždy tří lidí v Kostelci na Hané na Prostějovsku obvinili policisté devětadvacetiletého muže. Mladík podle vedoucího odboru obecné kriminality olomoucké policie Jana Lisického členy své rodiny zavraždil zvlášť surovým a trýznivým způsobem a po předchozím uvážení. Otce, který chtěl utéct, ubodal před domem, kde ho poté našel 15letý mladík.

Na rodinu vzpomínají i sousedé, kteří zesnulé znali. „Jsme zhruba třítisícové městečko, ve kterém se všichni znají. Je to tragédie pro nás pro všechny. Do současné doby zastupitelstvo města ještě nezasedalo, pokud ale bude potřeba poskytnout pomoc pozůstalým, Kostelec na Hané ji poskytne,“ uvedl starosta města.

Pomoci se rozhodli i obyvatelé Kostelce. Podle informací CNN Prima NEWS pro 17letou nejmladší členku rodiny uspořádali sbírku. Přispět měl každý obyvatel tohoto malého města.

Tagy: