V týdnu nás čeká slunné počasí, teploty budou atakovat i 30 °C. Jak bude o víkendu?

Počasí 9.8.2022 (6:10)

Tento pracovní týden bude převážně jasno až polojasno, teploty vystoupají až na 28 °C. O víkendu by pak mohlo být ještě tepleji. Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) proto až do odvolání vydal výstrahu před požáry.

úterý bude jasno až polojasno, během dne přechodně místy až oblačno. „Nejnižší noční teploty dosáhnou 12 až 8 °C, na jihovýchodě kolem 13 °C. Nejvyšší denní teploty vyšplhají k 23 až 27 °C,“ uvedl ČHMÚ na webu. Meteorologové také varují před nebezpečím výskytu požárů.

Také ve středu by mělo být jasno až polojasno, během dne přechodně až oblačno. „Nejnižší noční teploty se budou pohybovat mezi 12 až 8 °C, nejvyšší denní teploty kolem 24 až 28 °C,“ avizují meteorologové.

I ve čtvrtek očekávejte polojasnou až oblačnou oblohu, zpočátku místy jasnou. Nejnižší noční teploty klesnou podle ČHMÚ k 13 až 9 °C, nejvyšší denní teploty se vyšplhají na 24 až 28 °C. Podobné hodnoty můžete na teploměru očekávat i v pátek. V noci by mělo být 14 až 10 °C, nejvyšší denní teploty vystoupají na 24 až 28 °C. Bude polojasno až oblačno, zpočátku místy jasno.

sobotu pak bude polojasno až oblačno, místy přechodně až zataženo. Místy se objeví přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty klesnou k 16 až 12 °C, nejvyšší denní teploty vyšplhají na 25 až 29 °C.

V neděli bude obloha polojasná až oblačná, ojediněle se objeví přeháňky nebo i bouřky. Nejnižší noční teploty se mají pohybovat kolem 18 až 13 °C, nejvyšší denní kolem 27 až 32 °C.

Tagy: