Ve Frýdlantu se topili tři mladíci. I přes pomoc zemřeli dva z nich, třetího hledají

V pátek odpoledne se ve splavu řeky ve Frýdlantu nad Ostravicí topili tři mladíci ve věku kolem 20 let.

V pátek odpoledne se ve splavu řeky ve Frýdlantu nad Ostravicí topili tři mladíci ve věku kolem 20 let. Záchranáři dva z nich z vody vytáhli a resuscitovali. I přes lékařskou pomoc však jeden zemřel. Druhého záchranáři odvezli v kritickém stavu do nemocnice, i on ale následkům zranění podlehl. Po třetím mladíkovi nyní policisté pátrají.

Informaci sdílela policie na svém Twitteru. Tragická událost se stala kolem 16:30 u splavu části Frýdlantu nad Ostravicí nazvané Kamenec. Tělo jednoho z mladíků se našlo přímo u splavu, kde se neštěstí stalo. I přes snahu záchranářů se jej však oživit nepodařilo.

Tělo druhého policisté vytáhli z vody níže po proudu. Mladík byl ale v kritickém stavu a boj o život ani v nemocnici nevyhrál. Po třetím muži policisté pátrají. Na místě zasahoval i policejní vrtulník s termovizí. Mladíka se nepodařilo do 22:00 najít, pátrání tak pokračuje i v sobotu. Policisté nyní vyšetřují okolnosti tragické události.

Do záchranné a pátrací akce se zapojili také hasiči. Celkem při pátrání po posledním muži pomáhalo osm hasičských jednotek se čluny. „Pomocí lanové techniky jsme vyhledávali osoby jak v místě prvního utonutí, tak na několika dalších jezech po proudu,“ napsali na Twitter.

Splav řeky ve Frýdlantu nad Ostravicí je velmi nebezpečný, na místě jsou i varovné cedule. Podle informací naší redakce byla u jezu i záchranná lana, jenže ta po třech měsících zmizela.

Tagy: