Velké Meziříčí řeší neukázněné chování skupiny lidí. Problém je dlouhodobý, tvrdí starosta

Velké Meziříčí

Lidé v Meziříčí si stěžují na nevhodné chování v parku

Radnice ve Velkém Meziříčí se zabývá netradiční stížností. Obyvatelé ulice Rozkoš upozorňují na problémové jedince, kteří navštěvují přilehlý park. Pijí tam alkohol, jsou vulgární na kolemjdoucí a i během dne se oddávají sexu na veřejnosti. Problémy potvrdil i starosta Velkého Meziříčí Alexandr Kaminaras.

Obyvatelé ulice Rozkoš ve Velkém Meziříčí si stěžují na nepřístojné chování skupiny lidí v místním parku. Narušují totiž veřejný pořádek. „Informace o tom, že dochází k narušování veřejného pořádku se k nám dostaly asi před rokem. V posledních týdnech se jednání ukázalo být intenzivnějším, a proto přišla stížnost, na jejímž základě jsme začali věc řešit," popsal starosta Velkého Meziříčí Alexandr Kaminaras.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Na zastávce v Bežovcích našli odložené dvoudenní miminko. Plakalo v dřevěné krabici

Největší potíž podle něj spočívá v tom, že samosprávy nemají nástroj, kterým by to mohli řešit. „Nástroj mají v rukou legislativci, jeho podoba se ale zatím nerýsuje. S problémem, který máme my, se potýká drtivá většina měst v České republice,“ sdělil Kaminaras.

Podle něj probíhají i konference, kde se problematika řeší. „Byli tam přítomní legislativci, je to dlouhodobý problém. Téma je potřebné otevírat, bohužel odpověď při otázce, zda máme řešení, zní ne. Řešíme pouze důsledky,“ řekl Kaminaras.

Tagy: