Drama v dovolenkovém ráji. Kousek od zaparkovaných karavanů se zřítil obří útes

Dramatický moment se odehrál v sobotu na druhém nejmenším z Kanárských ostrovů La Gomera. Prakticky vedle skupiny zaparkovaných karavanů se zřítil do moře obří útes. Záchranáři prohledávají okolí.

Událost, kdy obrovský útes padá do moře jen několik metrů od zaparkovaných karavanů, zaznamenalo několik lidí na mobilní telefon. Následně zvednutý oblak prachu byl viditelný několik kilometrů daleko.

Kvůli obavám, že by pod nánosy spadlé zeminy mohli být uvíznutí lidé, úřady vyhlásily nouzovou situaci. Podle některých zpráv se měli v oblasti, kde existovaly varovné signály o možném nebezpečí zřícení zeminy, pohybovat chodci. Na místo vyrazily záchranné týmy se vycvičenými psy. Pod nánosy mělo být uvězněno několik vozů.

Pláž Argaga v populárním resortu Valle Gran Rey byla z přetrvávajících obav možného dalšího zřícení uzavřena. Předseda vlády ostrova La Gomera Casimiro Curbelo uvedl, že je optimistou. Vzhledem k tomu, že ve chvílích před obřím kolapsem došlo k několika menším varovným sesuvům, snad nebudou žádné oběti.

Tagy: