Česko čekají tropy, ale i silné bouřky. Sledujte na radaru, zda se přiženou i k vám

Bouřka udeřila v Praze (27. 6. 2024).

Počasí 20.7.2024 (8:00)

Česko zažije další tropické dny. V neděli by rtuť teploměrů měla vystoupat až na 32 stupňů Celsia. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). V pondělí se objeví srážky, místy mohou podle meteorologů udeřit i silné bouřky.

V sobotu bude oblačno až zataženo, na severu Česka až polojasno. Zejména na jihozápadě území se mohou místy objevit přeháňky či bouřky, jinde budou srážky pouze ojediněle. Oblačnost ubude odpoledne a večer, a to od západu, informuje ČHMÚ.

ČTĚTE TAKÉ: Cyklóna Heike se řítí na střední Evropu, přinese silné bouřky a lijáky. Kdy udeří v Česku?

Denní maxima by se měla pohybovat mezi 24 a 28 stupni Celsia. Nejtepleji má být v severozápadní polovině Čech, kde se teploty nejvýrazněji přiblíží tropické třicítce.

Poslední den týdne se předpokládá o poznání jasnější. Oblačno by v neděli mělo být jen večer na západě Česka. Mohou dorazit také ojedinělé přeháňky a bouřky. Nejvyšší denní teploty se vyšplhají až ke 32 stupňům Celsia.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v levém dolním rohu příslušnou kategorii. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Polojasno až skoro jasno bude zpočátku v pondělí. Od západu však bude přibývat oblačnost, která sebou na většinu území přinese déšť, přeháňky a místy také silné bouřky. Srážek i oblačnosti začne ubývat odpoledne. Nejvyšší denní teploty budou mezi 27 a 31 stupni Celsia, znatelně chladněji bude na západě, kde by se teploty neměly přehoupnout přes 25 stupňů.

V úterý bude oblačno až polojasno, ojediněle se mohou vyskytnout přeháňky, místy také bouřky. Denní maxima se budou pohybovat mezi 23 a 27 stupni Celsia.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Spalující výheň sežehne Evropu. Teploty vystřelí až na 45 °C ve stínu, vliv má africký fenomén

Tagy: