Záběry drtivého ukrajinského úderu: Těla mrtvých okupantů zvýší úrodnost půd, glosuje Kyjev

Ukrajinci dělají vše pro to, aby zabránili postupu ruské pěchoty na Donbase a zastavili očekávanou masivní ofenzivu. Jeden z úspěšných protiúderů provedla nově vzniklá 46. úderná aeromobilní brigáda, která na východní frontě zlikvidovala skupinu okupantů. Záběry, jejichž okolnosti je v době válečného konfliktu složité nezávisle ověřit, pak jednotka sdílela na sociálních sítích. Neodpustila si ani štiplavou poznámku adresovanou ruskému agresorovi.

„Okupanti nemají v naší zemi místo. Tuto skutečnost dokazují minomety a střelci z naší brigády, kteří dobře mířenými údery likvidují okupanty na polích i v zákopech,“ uvedla ukrajinská 46. brigáda ve svém prohlášení.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Následky ruských ztrát? Moskva kovové vojenské známky nahrazuje papírem, hlásí Kyjev

Na videu je vidět drtivý ukrajinský útok na ruskou pěchotu, která se pohybovala kdesi na území ukrajinského Donbasu. Okupanti se marně snažili utéct či ukrýt před četnými výbuchy. Záběry pořízené z ukrajinského dronu v závěru ukazují několik mrtvých těl ruských vojáků.

„V důsledku naší práce se země stále více zaplňuje zbytky mrtvých těl nepřátel. Tato těla budou v blízké budoucnosti užitečná pro zvýšení úrodnosti našich půd,“ glosovala 46. brigáda. Její video sdílel i ukrajinský generální štáb ozbrojených sil, čímž jednotce nepřímo vyslovil pochvalu za dobře odvedenou práci.

Podle ukrajinského štábu Rusové od vypuknutí invaze přišli o více než 139 tisíc vojáků. V případě vojenského materiálu pak měli ztratit 3 286 tanků, 6 500 dalších obrněných vozidel, 5 155 transportních vozidel, 2 765 dělostřeleckých systémů, 286 vrtulníků, 298 letounů a 2 011 bezpilotních letounů.

Zmíněné údaje sice nelze nezávisle ověřit, experti však trend zvyšujícího se počtu okupantů a zbraní vyřazených z boje považují za reálný. Moskva své ani ukrajinské ztráty pravidelně nezveřejňuje.

Tagy: