Záběry drtivého útoku: Ukrajinci zdemolovali několik ruských děl. Využili sílu houfnice

Ukrajinské jednotky na východě země se ve videu pochlubily dalším úderem proti okupantům. Dělostřelci spolu s útočnou brigádou zdemolovali čtyři ruská protitanková děla MT-12 a dva transportní vozy Ural, jak vyplývá z jejich hlášení. Okolnosti zveřejněných záběrů je nicméně v době válečného konfliktu složité nezávisle ověřit.

„Ukrajinská 40. dělostřelecká brigáda ve spolupráci s 10. horskou útočnou brigádou zničila (minimálně) jedno ruské protitankové dělo MT-12 a vozidlo Ural s municí. Další dva MT-12 byly poškozeny dělostřeleckou palbou,“ komentovala záběry analytická stránka Ukraine Weapons Tracker.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Proč Čína stále více zasahuje do války na Ukrajině? Má k tomu několik vypočítavých důvodů

K úderu, který měla na starost tažená houfnice, došlo nedaleko Bilohorivky v Doněcké oblasti. Na videu je skutečně vidět práce dělostřelectva, což mělo vést k poškození ruské těžké techniky. Zatímco ukrajinská 40. brigáda provedla samotný útok, 10. brigáda zřejmě prozradila polohu nepřátel pomocí průzkumného dronu.

Sami dělostřelci ve své zprávě dokonce tvrdí, že během úderu zničili čtyři nepřátelská protitanková děla a dva vozy Ural s municí. „Hromem a ohněm. Koukněte se na společnou akci naší dělostřelecké brigády a 10. horské útočné brigády,“ stojí v jejich prohlášení na Facebooku.

Video sdílel také ukrajinský generální štáb ozbrojených sil. I podle něj došlo ke zničení čtyř ruských protitankových děl MT-12 a dvou transportních vozů Ural.

Tagy:
válka houfnice Ukrajina Rusko Donbas dělostřelectvo Doněcká oblast Bilohorivka Ukrajinská 10. horská útočná brigáda Ukrajinská 40. dělostřelecká brigáda MT-12