Rychlý nálet a exploze. Ukrajinci na videu ukázali, jak mění ruskou techniku v hromady šrotu

Ukrajinci využívají sebevražedné přístroje.

Služba bezpečnosti Ukrajiny znovu v akci

Speciální skupina Alpha ze Služby bezpečnosti Ukrajiny (SBU) provedla několik dalších úderů na ruskou armádu. Využila k tomu sebevražedné drony, s jejichž nálety si posádky obrněnců často nedokážou poradit. Na sdíleném videu je vidět několik explozí v bezprostřední blízkosti okupantů i destrukce nepřátelských vozidel. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů je v průběhu válečného konfliktu složité nezávisle ověřit.

„Naše skupina ‚A‘ pokračuje v ničení nepřítele. Užijte si sledování další porce krásných ukázek. Okupanti naší země budou nadále umírat na bojišti. Jejich vybavení budeme likvidovat,“ uvedla SBU ve svém prohlášení na sociální síti X.

Na videu je vidět sestřih úderů na nejrůznější kusy ruské těžké techniky včetně tanků, bojových vozidel pěchoty BMP, dělostřeleckých systémů či transportních vozů, které na frontu obvykle převážejí živou sílu, munici, pohonné hmoty či další zásoby.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Úspěch Ukrajinců. Rusy zatlačili kilometry od Dněpru a připravili je o důležitou výhodu

O den později SBU zveřejnila další záběry, zároveň se pochlubila týdenní bilancí: „Naši bojovníci tento týden tvrdě pracovali. Zlikvidovali 184 okupantů, 13 tanků, 21 dalších obrněných vozidel, 23 dronů, sedm dělostřeleckých systémů, jedno protiletadlové dělo, dva systémy protivzdušné obrany a mnoho dalších kusů ruské vojenské techniky.“

SBU používá sebevražedné drony s výbušnou municí v posledních měsících poměrně běžně. Nyní může ukrajinské armádě naplno pomáhat v zadržování nepřítele, a to především u doněcké Avdijivky, kde okupační vojska usilují o průlom.

Speciální skupina Alpha si vysloužila pochvalu od ukrajinského ministerstva obrany. „Ruské zařízení na Ukrajině stále v plamenech,“ komentoval resort akce SBU z uplynulých dnů.

Rusové podle Kyjeva přišli na Ukrajině za poslední rok a tři čtvrtě o 318 tisíc vojáků, 5 435 tanků, 10 166 dalších obrněných vozidel, 10 120 transportních vozidel, 8 642 dělostřeleckých systémů, 324 vrtulníků, 323 letounů a 5 755 dronů. Není pochyb, že značné ztráty budou i na straně Ukrajiny. Čísla však nelze nezávisle ověřit.

ČTĚTE TAKÉ: Záběry drtivého úderu ukrajinských výsadkářů. Ruští okupanti marně bojovali o život

Tagy: