Geniální trefa ukrajinského vojáka. Do náklaďáku okupantů „zaparkoval“ kamikaze dron

Zničené ruské transportní vozidlo

Přesný zásah ukrajinského dronu

Ukrajinci se pochlubili výstavní muškou jednoho ze svých vojáků. Ten s chirurgickou přesností navedl dron FPV přímo do korby jedoucího nákladního vozu ruské armády. Následovala exploze a očividná radost ukrajinských obránců. Bližší okolnosti zveřejněných záběrů včetně přesného místa úderu je v době ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Uspořádali jsme pro okupanty horké přivítání. Naši pohraničníci z ‚Ocelové hranice‘ objevili nepřátelské nákladní auto – mířící k pozicím okupantů. Operátor dronu FPV dopravil do korby nákladního vozu výbušný ‚dárek‘. Na geniální výsledek se podívejte v našem videu,“ uvedl ve svém prohlášení na Facebooku ukrajinský 15. mobilní pohraniční odřad, lépe známý pod přezdívkou Ocelová hranice.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Ruská zrůdnost, popisují zkázu porodnice čeští dobrovolníci. Válečná zóna je těžce zasáhla

Z pořízených záběrů je patrné, že ruské vojenské vozidlo značky Kamaz zpozoroval průzkumný bezpilotní letoun ukrajinské armády. Poté následoval úder sebevražedného dronu s výbušninou. Operátorovi se povedlo zařízení navést přímo do vnitřku korby jedoucího vozidla. Následovala exploze, což potvrzují záběry průzkumného letounu.

Úder ukrajinské jednotky ocenil i kyjevský resort obrany. „Ruka mistra. Pohraničníci z Ocelové hranice by mohli konkurovat klenotníkům z Antverp,“ uvedlo ukrajinské ministerstvo na sociální síti X. Není však známá míra poškození ruského transportního vozu ani zdravotní stav posádky.

Rusové podle Kyjeva za poslední rok a půl na Ukrajině přišli o 263 tisíc vojáků, 4 436 tanků, 8 604 dalších obrněných vozidel, 7 976 transportních vozidel, 6 241 dělostřeleckých systémů, 316 vrtulníků, 315 letounů a 4 417 bezpilotních letounů. Není pochyb, že značné ztráty budou i na straně Ukrajiny. Údaje nelze nezávisle ověřit.

Tagy: