Záběry z bojů: Ukrajinské drony trýzní okupanty. Vyženeme vás jako šváby, vzkázal Kyjev

Ukrajinská 110. mechanizovaná brigáda provedla další drtivý úder proti ruským okupantům na Donbase. Využila k tomu bezpilotní letouny, s jejichž pomocí na Putinovy vojáky svrhávala bomby. Některé z nich explodovaly Rusům přímo pod nohama. Kyjev rovněž vyslal Moskvě jasný vzkaz. Okolnosti zveřejněných záběrů je v době válečného konfliktu složité nezávisle ověřit.

„Vyháníme okupanty jako šváby – z nor, ze zákopů, z opevnění a z naší země,“ uvedla 110. mechanizovaná brigáda stručně ve svém prohlášení. Záběry sdílel také ukrajinský generální štáb. „Budeme likvidovat ruské okupanty, dokud se nestáhnou z ukrajinské země. Rozhodně si neodpočinou,“ sdělil.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Rok od velké potupy Rusů. Zveme vás na potápění k Moskvě, smějí se Ukrajinci Putinovi a spol.

Na záběrech je vidět práce ukrajinských dronů, které jsou v patách ruským vojákům. Ukrajinští operátoři prostřednictvím bezpilotních letounů na okupanty svrhávají bomby. Ty v mnoha případech padají Rusům přímo pod nohy.

Video mimo jiné obsahuje zběsilý manévr okupanta, který udělal nespočet sudů, aby se vyhnul zásahu. Předtím se snažil ukrajinské zařízení sestřelit pomocí pěchotní zbraně. Ruští vojáci se později schovali do tamního podchodu. Ani to jim však nepomohlo. Ukrajinský operátor totiž svrhnul granát tak, aby se odrazil a vybouchl v blízkosti okupantů.

Konkrétní ztráty ruské armády ze zmíněných úderů nejsou známé. K útoku došlo zřejmě v okolí doněcké Avdijivky. Jde o válkou velmi zničené město, v jehož blízkosti ukrajinská 110. mechanizovaná brigáda během poslední doby operuje. Před pár dny se jí dokonce podařilo zničit ruský transportně-bitevní vrtulník Mil Mi-24.

Tagy:
válka vojáci dron Ukrajina drony Rusko Ukrajinská 110. mechanizovaná brigáda