Záběry z bojů: Ukrajinský sniper si počkal na ruské okupanty, za pár vteřin je zlikvidoval

Ukrajinský odstřelovač

Válka na Ukrajině (20.9.2022 6:30)

Ukrajinci se pochlubili dalším úspěšným útokem na ruské vojáky. Jeden ze členů ukrajinských sil si měl počkat na skupinku čtyř okupantů, které následně postřílel pomocí odstřelovací pušky. Video, jehož pravost je složité nezávisle ověřit, koluje po sociálních sítích.

Ukrajinský voják si na ruské nepřátele počkal v nespecifikované neobydlené oblasti. Jakmile okupanti vstoupili na otevřenou planinu, začal po nich střílet z větší dálky ze samonabíjecí pušky s optikou.

Zaskočení ruští vojáci nestihli zareagovat. Členovi ukrajinských ozbrojených sil stačilo šest ran, aby poslal k zemi všechny čtyři okupanty. „Ukrajinský odstřelovač zneškodnil čtyři ruské pěšáky,“ konstatovala stránka Blue Sauron, která se dlouhodobě věnuje bojům na východní i jižní frontě.

V posledních měsících nejde o první video, které ukazuje nebezpečnost ukrajinského odstřelovače. Například na konci června se na sociálních sítích objevily záběry, na nichž sniper z ukrajinské speciální jednotky během okamžiku zlikvidoval početnou skupinu ruských sil.

Ukrajinský odstřelovač si takticky počkal na to, až se mu nic netušící skupina ruských vojáků, které měl ve svém hledáčku, srovná na dobře viditelné nedaleké silnici. Poté využil momentu překvapení a zahájil nelítostnou palbu. Nepřátelé i přes výraznou početní výhodu neměli sebemenší šanci.

Tagy: