Záblesk na křídle a proud černého kouře. Nouzové přistání letadla v Praze zachytila kamera

Letadlo nouzově přistálo 20 minut od vzletu (1. 9. 2023).

Poškozené letadlo na Letišti Václava Havla

Na křídle Boeingu 767, který v pátek odpoledne vyrážel z Prahy do New Yorku, se jen krátce po vzletu objevil záblesk. Z jednoho z motorů stroje se hned nato kvůli technické závadě začal valit proud černého kouře. Dramatické chvíle během vzletu i následného nouzového přistání zachytily kamery na Letišti Václava Havla. Provoz v areálu byl kvůli incidentu na zhruba 30 minut přerušen. „Cestující bezpečně opustili letadlo, jednalo se o 209 lidí,“ řekl redakci CNN Prima NEWS mluvčí letiště Michal Procházka.

Na celou situaci okamžitě reagovali piloti i řídicí věž letového provozu. Z živého přenosu komunikace amerického letounu s letištěm bylo zřejmé, že pilot neprodleně hlásil poruchu motoru a stav nebezpečí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Cestující v Londýně zažívají noční můru. Letiště zasáhl výpadek, chaos potrvá několik dnů

Letadlo s více než 200 cestujícími, kterému pravděpodobně explodoval jeden z motorů, proto po dvaceti minutách od startu znovu přistálo. Krátce po vzletu se otočilo nad Křivoklátskem, opsalo oblouk nad středními Čechami a vrátilo se zpět do Prahy.

„Po přistání bylo letadlo zkontrolováno letištními hasiči a následně přetaženo na parkovací stojánku. Cestující bezpečně opustili letadlo, jednalo se o 209 cestujících,“ sdělil redakci CNN Prima NEWS mluvčí letiště Michal Procházka. Po dobu zásahu byla hlavní vzletová a přistávací dráha zhruba na půl hodiny uzavřená. Celkem tři lety musely kvůli incidentu dosednout na letiště v Drážďanech v sousedním Německu.

Tagy: