Záhada v Austrálii: Oblíbené pláže uzavřeli kvůli podivným černým koulím

Pláže v Sydney se uzavřely kvůli záhadným černým koulím.

Pláže v Sydney se uzavřely kvůli záhadným černým koulím

Úřady do odvolání uzavřely dvě oblíbené pláže v australském Sydney. Na písku se totiž začaly objevovat záhadné černé koule. Odborníci na místě provádějí testy a podivný materiál odstraňují. O případu informovala zahraniční média.

Stovky černých koulí o velikosti kriketového míčku se v úterý objevily na pláži Coogee. Objevili je plavčíci. Podle webu DW byly koule naplaveny po celé délce pláže. O den později se stejný problém objevil i na nedaleké pláži Gordons Bay. Úřady proto obě místa až do odvolání uzavřely. Apelují na veřejnost, aby se plážím vyhýbala a koulí se nedotýkala.

ČTĚTE TAKÉ: Podivná modrá stvoření zaplavila pláže v Kalifornii. Vědci vysvětlili příčinu jejich zjevení

Pracovníci ochrany životního prostředí nyní předměty zkoumají a pláže čistí. „V této fázi není známo, o jaký materiál se jedná. Mohou to však být ‚dehtové koule‘, které se tvoří, když se olej dostane do kontaktu s vodou. Obvykle je to důsledek rozlití nebo prosakování oleje,“ uvedl podle serveru CBS News starosta města Randwick Dylan Parker.

Koule ale nejsou jedinými neznámými objekty, které se v poslední době na plážích objevují. Například pláže na severovýchodě Kanady v Newfoundlandu a Labradoru pokryla záhadná bílá „těstovitá“ látka.

„Jakoby se někdo pokusil upéct chleba, ale odvedl mizernou práci,“ popsal jeden z místních pro BBC podivný materiál. Ani tuto látku zatím plně neidentifikovali, předběžné testy nicméně ukázaly, že je rostlinného původu.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kuriózní „šikana“ v moři. Vědci popsali, proč chobotnice při lovu bijí chapadly neposedné ryby

Tagy: