Nerudová ve znalostech pokulhává, myslí si komentátoři. Kdo je podle nich starý pes politiky?

Komentátoři Václav Dolejší a Thomas Kulidakis

360° (101)

Z osmi účastníků superdebaty lídrů, kterou ve středu odvysílala CNN Prima NEWS, podala nejslabší výkon Danuše Nerudová (za STAN). V pořadu 360° se na tom shodli komentátoři Václav Dolejší ze Seznamu, Miroslav Korecký z MF Dnes a Thomas Kulidakis ze CNN Prima NEWS. Naopak ocenili vystoupení Kateřiny Konečné (Stačilo!) nebo Lubomíra Zaorálka (SOCDEM).

Středeční superdebaty evropských lídrů na CNN Prima NEWS se zúčastnilo celkem osm lídrů. Nejslabší výkon podala Danuše Nerudová (za STAN). „Měla to mimořádně těžké, protože je mezi zkušenými politiky nováčkem, byť prošla prezidentskou volbou. Ostatní byli konzervativní a euroskeptičtí, a tak na ni neustále útočili. V některých chvílích bylo vidět, že neví, jak z toho ven,“ popsal v pořadu 360° na CNN Prima NEWS komentátor Seznam Zpráv Václav Dolejší.

K TÉMATU: Žádní migranti tady nejsou, překvapila Nerudová v superdebatě. Schytala ostrou kritiku

Výkon Nerudové byl slabý i podle komentátora CNN Prima NEWS Thomase Kulidakise. „Naprosto prohrála. Ukázalo se, že umí šermovat velkými slovy a ideály, ale jakmile dojde na konkrétní znalost dané problematiky, tak minimálně pokulhává,“ řekl Kulidakis. Podobný názor má i Miroslav Korecký z MF Dnes. „Výkon Nerudové, jakkoliv byla její pozice složitá, byl skutečně slabý,“ uvedl Korecký. Dodal, že v případě, že by se Nerudová stala eurokomisařkou, smlsla by si na ní celá Evropa.

Podle něj slušný výkon podal například Lubomír Zaorálek (SOCDEM). „Je vidět, že to je starý pes české politiky a zkušený bývalý ministr zahraničí,“ sdělil Korecký a chválil také Alexandra Vondru (Spolu). „Dokáže to podat stylem showmana a podařilo se mu odbourat problém, který s sebou táhne, a to je kandidátka,“ řekl Korecký.

Vondrův výkon ocenil také Kulidakis. „Dařilo se mu, byť s sebou nese tíhu toho, že kandiduje s KDU-ČSL a TOP 09, kteří mají úplně jiné názory než on,“ popsal Kulidakis. Dodal, že na pomyslných příčkách těch, kteří obstáli, je i Klára Dostálová za ANO. Překvapil ho prý i Filip Turek (Přísaha a Motoristé sobě), který jakožto nezkušený člověk obstál se ctí.

Dolejší pak vyzdvihl vystoupení Kateřiny Konečné (Stačilo!), která podle něj zazářila. „V Bruselu získala ostruhy a je plná energie a emocí. Dokáže mluvit docela přesvědčivě, takže se nedivím, že kandidátka Stačilo! má v některých průzkumech přes pět procent,“ sdělil Dolejší.

Tagy: