Zbídačené děti utekly matce tyrance, sousedé neotvírali. Z detailů mučení mrazí

Matka v Texasu týrala vlastní děti, než se jim podařilo utéct.

Matka v Texasu týrala vlastní děti

Želízka, bití, hlad, neléčené rány a domácí vězení. To byla denní realita 16letých dvojčat z amerického Texasu. Děti v noci utekly z domova, matka by měla být obviněna z týrání.

Nezvyklý budíček zažili obyvatelé předměstí Houstonu v úterý. Dívka a chlapec, dvojčata, obcházeli domy kolem páté ráno. Neměli boty, pořádné oblečení, dívka držela v ruce želízka. Mnozí neotevřeli, jedné ženě se jich ale zželelo.

„Třásla s pouty a říkala, že potřebují pomoc, že želízka rozlomili. Spoutala je prý jejich matka, držela je v prádelně. (…) Byli strachy zkoprnělí, potřebovali pomoc,“ popsala žena, která děti zachránila. Zavolala policii, nyní chce ale zůstat v anonymitě.

Chlapec s dívkou utekli z místa, kterému by měli říkat domov, ale neznali ani adresu. Nedávno se přistěhovali a jejich matka je držela zavřené doma. „Nedávala jim ani pořádně najíst, říkali, že nejedli už víc než týden,“ doplnila žena.

Matka i s přítelem a dalšími pěti dětmi pak z domu v Texasu utekli do Louisiany. Tam je zadržela policie. O děti se postaraly sociální služby.

Při vyšetřování vyšly najevo další detaily ze života dětí: Jídlo dostávaly jen jednou až třikrát týdně. Matka je nutila pít dezinfekci. Když moc mluvily, nastříkala jim do úst pěnu na čištění trouby. Potřebu musely vykonávat pod sebe a pak výkaly jíst. „Bylo vidět, jak jsou zbídačení, jen kosti a kůže,“ litovala zachránkyně.

Čeká se, že žena i její přítel budou obviněni. Není to přitom poprvé, kdy matka své děti týrala. Odsouzena už byla před deseti lety, ke všemu se tehdy hned přiznala a ve vězení strávila jen šest měsíců. Teď už zřejmě s tak nízkým trestem nevyvázne.

Tagy: