Zemřel komik v ženských šatech a chlípný opilec. Legendární Humphries má řád i od královny

Ve věku 89 let zemřel legendární australský bavič Barry Humphries, informoval web BBC. Osudné se mu měly stát komplikace po operaci kyčle. Herecká hvězda byla známá především díky své komické postavě Dámy Edny či ze seriálu Ally McBealová.

Herec Humphries ležel v nemocnici v Sydney od té doby, co ho po březnové operaci kyčle začaly trápit následné komplikace. Na zákrok musel kvůli těžkému pádu, informoval britský web BBC. V únoru australský bavič oslavil své 89. narozeniny.

ČTĚTE TAKÉ: Hudební svět truchlí. Zemřel hvězdný k-popový zpěvák, ve věku 25 let zřejmě spáchal sebevraždu

Herec se proslavil především ve Velké Británii v 70. letech a koncem 80. let, kdy měl svou vlastní show Dame Edna Everage Experience. V ní vystupoval v ženském kostýmu. Mezi jeho další postavy patřil i chlípný opilec Sir Les Patterson.

Jeho rodina na něj v prohlášení vzpomíná jako na člověka, který „až do samého konce neztratil svou brilantní mysl, jedinečný vtip a velkorysost ducha“.

Agentura AP připomněla, že herec od královny Alžběty II. obdržel 10. října 2007 v Buckinghamském paláci v Londýně Řád britského impéria.

Jak dále uvedl web The Guardian, Humphries během své kariéry, která zahrnovala divadlo, televizi, knihy i film, proslul „absurdním, pobuřujícím a transgresivním humorem, v němž si dělal legraci z australské kultury prostřednictvím svých postav“. Vedle Dámy Edny a vulgárního opilce ztvárnil i křiklavou a oplzlou hospodyňku z Moonee Ponds či senilní Sandy Stone.

Tagy: