Zemřela tenisová hvězda Lea Pericoliová. Na kurtech ohromovala výkony i odvážnými outfity

Ve věku 89 let zemřela italská tenisová hvězda Lea Pericoliová. V 50. a 60. letech byla považována za jednu z nejlepších světových hráček. Dvakrát se dostala do finále French Open a třikrát do finále Wimbledonu. Kromě sportovních úspěchů se Pericoliová stala ikonou díky svým soutěžním outfitům zdobeným mimo jiné peřím či kožešinou.

Pericoliová se narodila 22. března 1935 v Miláně. Po kariéře tenistky se stala populární televizní moderátorkou a novinářkou. „Byla pro nás všechny tak trochu jako matka,“ řekl Angelo Binaghi, prezident Italské tenisové a padelové federace, uvádí BBC.

ČTĚTE TAKÉ: Radost Palátovy party. Praha tleskala show NHL, hokejový svátek vyšperkovali Jágr a góly Devils

Pericoliová byla v letech 1959 až 1976 italskou tenisovou jedničkou, zdůraznila federace ve svém prohlášení, byla také 27násobnou mistryní republiky.

Legenda italského tenisu

Současná světová mužská jednička, Ital Jannik Sinner, vzdal Pericoliové hold ve svém příběhu na Instagramu, kde zveřejnil společnou fotografii se vzkazem: „Výjimečný okamžik, který si budu navždy pamatovat. Velká dáma a legenda italského tenisu.“

Nad smrtí Pericoliové truchlil na Instagramu také Španěl Rafael Nadal: „Děkuji za všechno. Všichni na tebe budeme navždy vzpomínat.“

V pozdějším věku se Pericoliová stala tenisovou komentátorkou a televizní moderátorkou. Podle italských médií také dvakrát překonala rakovinu, a to v letech 1973 a 2012.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Chlapec s jednou rukou ohromuje ve fotbale. Dřu víc než ostatní, říká a pro ostatní má radu

Tagy:
smrt styl tenis ikona sport sportovní disciplína Lea Pericoli