Zloději okradli matku s postiženou dcerou den před Vánoci. Odnesli i veškeré dárky

Na dárky pro svou 16měsíční postiženou dcerku šetřila peníze jednadvacetiletá Courtney Farnell téměř rok. Den před Vánoci ji ale čekal šok. Po krátké procházce, na kterou se vydala se svou dcerou, zjistila, že je její byt vzhůru nohama. Zloději je okradli a vzali také veškeré dárky. O jejich příběhu se doslechli lidé, kteří se pokusili dívce Vánoce zachránit a aspoň část peněz pro ni vybrali.

„Úplně mi trhalo srdce, když jsem uviděla, že nezbyly žádné dárky. Celý rok jsem pracovala a šetřila peníze na dárky pro Minnie Mae a celou mou rodinu, aby nám je pak všechny vzali těsně před Vánoci?“ tázala se smutně mladá matka Courtney Farnellová.

Chtěla pro dcerku Minnie připravit ty nejlepší Vánoce, jaké by mohla matka dát své dceři. „Nemohla jsem tomu zkrátka uvěřit. Moje dcera je těžce postižená a já nevím, kolik času jí ještě zbývá. Teď mohla strávit Vánoce bez jediného dárku, to prostě není správné,“ popsala.

Minnie se narodila s cytomegalovirovou infekcí, která dívce způsobuje poškození mozku, má epilepsii, trpí svalovou ztuhlostí a dalšími zdravotními problémy. Farnellová se The Sun svěřila, že kvůli 16měsíční dcerce žije každý den ve strachu. „Každý den by mohl být pro ni ten poslední,“ dodala.

Okradli i mou holčičku!

Ve středu nemohla Minnie usnout, a tak ji Farnellová vzala na třicetiminutovou procházku v kočárku, aby jí uklidnila a uspala. Když se kolem půlnoci vrátily zpět, byly veškeré věci rozházené po bytě, a po vánočních dárcích v hodnotě v přepočtu 100 tisíc korun se slehla zem.

„Všechny dárky byly pryč. Všechno, co jsem přichystala pro svou rodinu, pro dcerku. Neokradli jen mě, okradli i mou holčičku,“ rozčilovala se Farnellová.

Zloděje zachytily bezpečnostní kamery a policie v současnosti vloupání vyšetřuje.

Farnellová se už prý ale doma necítí v bezpečí. „Už se tu necítím jako doma, necítím se tu dobře. I když vyměníme věci, nejsou to naše věci. Pracovala jsem tak tvrdě, abych se dostala tam, kde jsem, a je mi příšerně, když nám všechno někdo takhle vzal,“ dodala.

Pomoci jí a její rodině se rozhodli lidé, kteří uspořádali veřejnou sbírku, ve které vybrali v přepočtu 50 tisíc korun. Farnellová jim za podporu a velkorysost poděkovala. „Neměli jsme nic, vy jste nám naše Vánoce zachránili,“ řekla.

Tagy: