Rappera Kingstona zatkla policie přímo při koncertě. Viní ho z krádeží a padělání

Policie na jihu Kalifornie zatkla známého amerického rappera Seana Kingstona. Podle tamních médií muzikant čelí obvinění z krádeží a padělání. Zásahu předcházela razie v jeho domě na Floridě, při které strážci zákona zadrželi hudebníkovu matku.

Úřad šerifa okresu Broward uvedl, že policie Kingstona zadržela na vojenské základně Fort Irwin v Kalifornii. Na místě měl podle informací The New York Post vystupovat v rámci programu pro členy armády Spojených států.

ČTĚTE TAKÉ: Zemřel legendární diskžokej a moderátor: DJ Kosťa byl hvězdou devadesátých let

Již dříve během dne policisté provedli razii v hudebníkově domě v Southwest Ranches – v obci, která se nachází asi 35 kilometrů od Miami. Svědci zaznamenali několik strážců zákona a mobilní velitelské centrum úřadu šerifa, což je vozidlo využívané ke koordinaci policejních operací, informoval web CBS News.

Policisté v umělcově domě zadrželi Kingstonovu 61letou matku, a to kvůli obvinění z podvodu a krádeže. Stejného zločinu se měl podle obvinění dopustit i rapper.

Kingston, který si sídlo pronajímá, je obviněn z toho, že nedokončil platby za zábavní systém v hodnotě 150 000 dolarů (asi 3,5 milionu korun). Podle žaloby Kingston přesvědčoval společnost, jíž peníze dlužil, aby přijala nižší zálohu na nákup. Na oplátku jí nabízel, že pro ni natočí propagační videa s Justinem Bieberem.

S kanadským zpěvákem rapper v minulosti skutečně pracoval a v minulosti spolu vydali píseň Eenie Meenie. Podle advokáta Dennise Carda je však jejich současná spolupráce jen pohádkou, kterou vypráví společnostem, aby mu poskytovaly služby bez zaplacení.

Rapper se kromě spolupráce s Bieberem proslavil svými dalšími hity, některé z nich mají na sociální síti YouTube přes sto milionů zhlédnutí. Mezi jeho nejznámější písně patří například Beautiful Girls, Eenie Meenie či Fire Burning.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Depardieu se porval s králem paparazzi. Rány měla rozdávat i jeho partnerka českého původu

Tagy: