Zpověď střelce, který zachránil děti: Agresora zkrotil kulkou do nohy, pak ho ošetřil

Matěj Rychlý a střelec

Muž střelil do nohy souseda, přesto jsou mu lidé vděční. O skoro půl roku starém incidentu v bytovce ve středočeské Tmani už CNN Prima NEWS informovala. Redakce nově mluvila s aktéry události a získala i autentické záběry.

Ve čtyři ráno se ozvalo volání o pomoc, do bytu se přiřítila sousedka s krvavým zraněním. „On tě zbil?“ ptal se muž. „Ježišimarja, já tam mám děti. Mám tam děti, moje děti,“ opakovala sousedka.

Muž na záběrech vzal do rukou zbraň a chtěl dostat děti z bytu. Agresor uvnitř byl podle policistů opilý. Podle informací CNN Prima NEWS měl v minulosti psychické problémy.

„V bytě bylo zavřeno, několikrát jsem pěstí zabouchal na dveře, ale nic se nedělo. Tak jsem dveře vykopl. V pantoflích se mi to povedlo až asi na potřetí. První, co jsem viděl, bylo dítě, které volalo maminku, a pak se nad ním objevil útočník. Měl takový nepřítomný výraz, chtěl v klidu zavřít dveře, ale zjistil že má rozbitý zámek, a začal na mě křičet: ‚Ty zm*de, já tě zabiju, tys mi rozbil zámek.‘“

Muž žádal agresora, aby pustil děti z bytu. Ten ho ale místo toho tlačil zpátky do chodby. Policistům pak měl říct, že si přál, aby ho muž zastřelil a ukončil tak jeho psychické problémy.

„Sahal mi po zbrani, vlastně už natahoval ruce, tak jsem sklonil zbraň a střelil jsem ho do nohy. Snažil jsem se ho pak nějak ošetřit. Zkontroloval jsem i kapilární návrat, jestli nemá vnitřní krvácení. To se ukázalo negativní. Pak jsem si vzal od policistů telefon a popsal jsem jim celou tu událost,“ podotkl muž.

Děti se nakonec podařilo dostat v pořádku do bytu zachránce. Vyšetřování ale trvalo skoro půl roku a byl to veliký psychický nápor na celou rodinu hrdiny. V očích veřejnosti, která příběh neznala, totiž vypadal jako agresor on, i proto se teď rozhodl promluvit.

Tagy: