Anděl na zemi, vzpomíná rodina na 27letou Serenu. Zemřela při pádu lanovky v Itálii

Při tragédii lanovky v italské obci Stresa zemřela také sedmadvacetiletá výzkumná pracovnice Serena Cosentinová. Ve čtvrtek se ve městě Diamante, odkud mladá žena pocházela, konalo poslední rozloučení. Stovky lidí vzpomínaly na její veselou povahu i laskavou osobnost, píše italský deník Corriere della Calabria.

Výlet k jezeru Maggiore a cesta lanovkou na vrchol Mottarone stály život i ženina přítele Hesama Šahajsavandiho. Tragická smrt mladého páru otřásla nejen rodinou a přáteli, ale také obyvateli města Diamante, ze kterého zesnulá pocházela.

Pohřbu, který se konal ve čtvrtek v tamním kostele Gesú Buon Pastore, se zúčastnily stovky lidí. Mnozí, kteří přišli dát výzkumnici poslední sbohem, se do kostela nevešli, a museli tak stát venku.

Na jednoduchou dřevěnou rakev lidé postupně pokládali stovky žlutých a bílých květin. Rodina si na smuteční obřad oblékla žlutá trika jako symbol výzkumu, ve kterém 27letá Kalábrijčanka pracovala.

„Serena ukázala, že naši mladí lidé mohou dosáhnout svých cílů bez kompromisů,“ uvedl podle italského deníku kněz, který zádušní mši vedl. „Dnes je tu jen bolest ze ztráty. Serenin úsměv budete nosit ve svém srdci. Víme, že dochází k pozemské spravedlnosti, a víme, že existuje cesta víry, která dává našemu životu smysl. Pamatujte na Serenin úsměv,“ dodal.

Oblíbená vnučka s důlkem na tváři

Během pohřbu zazněla také slova o mimořádné a milující dívce. „Měla jsi důlek na tváři, díky kterému byl tvůj úsměv jedinečný. Babiččina oblíbená vnučka, říkala ti srdíčko. Odešla jsi do Říma a našla jsi tam lásku, Hesama, kterého jsme od prvního dne také milovali. Byli jste perfektní pár, vždy usměvaví a krásní,“ vzpomínala sestra zesnulé Frederika.

„Serena byla láska, anděl na zemi. Dala mi 27 let radosti, Hesam ji miloval. Byli to dva andělé, teď jsou v nebi vedle Pána,“ řekl na pohřbu Serenin otec Maurizio. Po skončení smutečního obřadu pozůstalí do nebe vypustili žluté a bílé balonky.

Kabina lanovky s 15 cestujícími se zřítila v neděli v italské obci Stresa, jež leží na břehu piemontského jezera Lago Maggiore. Lanovka vedla na vrch Mottarone, který je vyhledávaným výletním cílem kvůli vyhlídkám do okolí a zábavnímu parku pro děti. Při nehodě zahynulo 14 lidí, z toho pět osob izraelské národnosti a jeden muž původem z Íránu. Podobné tragédie nejsou ojedinělé.

Tagy:
smrt Itálie pohřeb Řím rakev lanovka oběti Írán tragédie pád jezero Maggiore Stresa Mottarone Serena Cosentinová lanová dráha heSam university