V následujících dnech se v Česku neoteplí. Čeká nás vydatný sníh a noční mrazy

Děti v zimě

Počasí 24.1.2022 6:08

Česko čeká další zatažený až oblačný týden doprovázený nočními mrazy. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Od pátku na české území dorazí také četné sněhové přeháňky, které by měly vydržet minimálně do pondělí.

V pondělí bude zataženo, v Čechách se očekává občasné mrholení nebo slabý déšť, na Moravě ojediněle slabé sněžení. Na východě bude polojasno, k večeru přibude oblačnosti. Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat mezi –2 až 2 °C, v západní polovině Čech až 6 °C. Nejnižší noční teploty odhadují meteorologové z ČHMÚ v Čechách 2 až –2 °C, na Moravě a ve Slezsku –1 až –5 °C.

Podobné počasí by mělo panovat také v úterý, kdy se čeká zataženo, na západě Čech oblačno až polojasno, ojediněle mlhy či slabé sněžení nebo mrholení. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 2 až 6 °C. Nejnižší noční teploty budou mezi 3 až –1 °C, na Moravě a ve Slezsku v rozmezí –1 až –6 °C.

Zatažené a oblačné počasí bude pokračovat i ve středu. Ojediněle se vyskytnou mlhy či slabé sněžení nebo mrholení. Nejvyšší denní teploty by mohly dosáhnout 5 °C, nejnižší noční teploty se budou blížit k –2 °C.

Také ve čtvrtek bude oblačno až zataženo, ale přechodně místy i polojasno. Později od severozápadu propukne občasný déšť nebo přeháňky. Teplotní minima a maxima budou podobná jako ve středu.

Pátek přinese četné sněhové přeháňky a ojediněle i bouřky. Teploty by ale měly zůstat na podobných hodnotách jako v předchozích dnech. Velká oblačnost a četné sněhové přeháňky by měly pokračovat minimálně do příštího pondělí.

Tagy: