Složka na každého i Moničin nákup. Lidé se baví Babišovým seznamem očkovacích míst

Premiér Andrej Babiš (ANO) na tiskové konferenci u příležitosti představení centrálního rezervačního systému k očkování ukázal seznam 164 očkovacích míst. Bohužel pro diváky nebylo možné z dlouhého rozkladatelného papíru konkrétní vakcinační místa přečíst. Politici i běžní uživatelé na sociálních sítích si proto z Babišova papíru začali utahovat.

Záběr z tiskové konference neuniknul politikům. Například europoslanec Jiří Pospíšil (TOP 09) fotku rovněž sdílel na svém twitterovém účtu. „Fotka dne! Babiš a jeho seznamy,“ komentoval Pospíšil ironicky.

„Chtěl ukázat seznam očkovacích center, omylem vytáhl seznam jím ukradených firem násilně převzatých pod Agrofert. Nevadí, koblihy i tak zatleskají a jedeme dál,“ píše na sociální síti jeden z uživatelů.

A premiér se nevyhnul ani narážkám na podezření ze spolupráce se Státní bezpečností (StB). „Seznam spolupracovníků. A tuto vidíte, som až dole,“ píše další z komentujících. „Složka, kterou mám na každého z vás,“ stojí v další koláži.

Některé posměšné příspěvky se týkaly i Babišovy manželky Moniky, která si před Vánoci v rozhovoru pro deník Blesk postěžovala, že bude muset obstarat jídlo a nákupy pro celou rodinu namísto toho, aby trávila svátky v Alpách jako obvykle.

Jiní uživatelé pak zmiňují výraz ministra zdravotnictví Jana Blatného (za ANO), který na tiskové konferenci stál hned vedle Babiše.

Centrální rezervační systém bude od pátečních 8:00 spuštěn pro osoby starší 80 let, které mají ve vakcinaci prioritu. V týdnu od 18. ledna by mělo dojít i na zahájení registrace zdravotníků, kteří ještě nebyli očkováni v rámci svých středisek. Další lidé by se mohli do systému nahlásit začátkem února. Očekává se, že když se zdravý a mladý člověk zaregistruje třeba hned zkraje, přijde na něj řada až za několik měsíců.

Tagy: