Babybox zachránil další dítě. Novorozený chlapeček v Sokolově byl ještě spojen s placentou

Do babyboxu v Sokolově někdo odložil novorozeného chlapce.

Miminko v sokolovském babyboxu

V sokolovském babyboxu našli zdravotníci novorozence. Někdo ho tam odložil v noci na sobotu. Chlapec je zdravý a má se čile k světu. Stal se teprve druhým dítětem, které se v sokolovském babyboxu objevilo.

David Sokolovský. Tak se prozatím jmenuje chlapeček, kterého krátce před sobotní pátou hodinou ráno někdo odložil do babyboxu v sokolovské nemocnici. „Sestřička mi volala a říkala: ‚Jani! Máme dítě v babyboxu a je živé!‘ Hned jsme tam běželi a zkontrolovali jsme ho. Bylo pro nás překvapením, že byl ještě spojen s placentou,“ popisovala CNN Prima NEWS primářka dětského oddělení Jana Kurcová. Jinak byl ale chlapec v naprostém pořádku.

ČTĚTE TAKÉ: Babybox v pražské Libni hlásí miminko. Nalezená holčička je v pořádku, dostala krásné jméno

Babybox je v sokolovské nemocnici už šestnáct let. Malý David je druhým dítětem, které v něm zdravotníci našli. Tomu prvnímu bylo sedm měsíců a v sokolovském babyboxu se objevil před více než deseti lety.

A co teď chlapečka čeká? „Hledají se přechodní pěstouni, a jestliže se maminka neozve, tak může jít David rovnou do adopce, není ničím vázaný,“ uvedla Kurcová. Na cestu do nové rodiny pak od sestřiček dostane kufr plný hezkých vzpomínek. V něm je mimo jiné i památníček, ve kterém najde svou první fotku. V Česku je celkem 88 babyboxů. Rodiče v nelehké životní situaci do nich zatím odložili 266 dětí.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Za pomoc žákovi výpověď? Střední škola v Praze řeší kauzu prohledávaných kufrů na výletě

Tagy: