Britský poslanec míří do bizarní reality show. Zavaříme mu, hlásí jeho sněmovní kolega

Britský poslanec Matt Hancock

Bývalý ministr v reality show

Parlament vymění za australskou džungli. Na bývalého britského ministra zdravotnictví se snesla vlna kritiky, když oznámil účast v populární reality show. V ní se známé osobnosti musí vypořádat s nástrahami divočiny, včetně třeba pojídání zvířecích genitálií.

Každou z více než dvaceti sérií britské reality show Já jsem celebrita – Dostaňte mě odsud! sledovalo devět milionů lidí. Soutěžící z řad známých osobností v ní plní výzvy, aby získali odměnu pro svůj tým a naklonili si televizní diváky.

Jednou z celebrit, které se reality show zúčastní, bude i britský poslanec a bývalý ministr zdravotnictví Matt Hancock.

Na post ve vládě Borise Johnsona rezignoval minulý rok poté, co deník The Sun zveřejnil záběry, na kterých zuřivě líbá svou asistentku. Zapomněl přitom na vlastní nařízení o dodržování rozestupů během koronavirové pandemie. „Zamiloval jsem se a vůbec jsem se nemohl ovládat,“ omlouval tehdy své chování politik.

Účast v reality show prý Hancock považuje za příležitost hovořit o tématech, jako je dyslexie. Část odměny za účinkování ve výši asi 10 milionů korun chce věnovat na charitu. Mezitím bude dále pobírat poslanecký plat. Od britského parlamentu ho přitom bude dělit 16 tisíc kilometrů.

Kvůli Hancockově nadcházející misi už ho vyloučili ze strany jeho domovští konzervativci a jeho kolegové plánují, že mu prostřednictvím diváckého hlasování v soutěži pořádně zavaří.

„Britští poslanci bez ohledu na stranickou příslušnost se postarají o to, aby musel Matt Hancock pozřít všechny ty šílenosti, které jim tam servírují,“ komentoval poslancovu účast v soutěži jeho bývalý stranický kolega Wes Streeting.

Nepřehlédnutelný poslanec se tak má podle všeho na co těšit.

Tagy: