Brutální poprava devítičlenné rodiny na Ukrajině: Kulky zasáhly i dvě děti, když spaly

Devítičlennou rodinu měli ruští vojáci zastřelit v jejím vlastním domě. Mezi oběťmi, které ozbrojenci usmrtili ve spánku, jsou i dvě malé děti.

Ukrajinské úřady zveřejnily příběh rodiny z Doněcké oblasti

V poklidu spali v postelích, když je někdo chladnokrevně zastřelil. Takový byl osud devítičlenné rodiny z ukrajinského města Volnovacha, které je od začátku invaze okupováno Ruskem. Hororové snímky sdílela ukrajinská prokuratura. Ukrajina tvrdí, že vraždy sedmi dospělých a dvou dětí jsou odplata za to, že rodina dům neopustila „ve prospěch ruské armády“. Další verzí vyšetřovatelů je sousedský spor. Obě strany – Ukrajina a Rusko – případ vyšetřují.

Devět členů rodiny, včetně dvou dětí, kterým ještě nebylo ani 10 let, bylo na konci října nalezeno mrtvých ve svém domě ve městě Volnovacha. Zveřejněné snímky zachycují brutální popravu. Lidé byli zastřeleni, když leželi v posteli.

Někteří spali se svými nejbližšími v náručích. Na zdech u postelí jsou viditelné cákance krve, píše CNN.

‼Розстріляли сплячу родину – розпочато розслідування за фактом вбивства в окупованій Волновасі 9 цивільних, серед яких...

Posted by Донецька обласна прокуратура on Monday, October 30, 2023

Co se přesně stalo, není jasné. Podle ukrajinské prokuratury přijeli k domu ruští vojáci a požadovali, aby rodina domov vyklidila a místo ní tam mohli bydlet ozbrojenci. Rodina prý odmítla, načež jí měli vojáci hrozit trýzněním a odjet. O několik dní později se k domu měli ozbrojenci vrátit a všech devět členů rodiny ve spánku popravit.

ČTĚTE TAKÉ: Jen počkej, zajíci. Zvíře před ruským vojákem zachránil ukrajinský granát. Video oblétlo svět

Místní představitelé okupantů uvedli, že ve spojitosti s událostmi v rodinném domě byli zatčeni dva ruští vojáci. Z prvotního posouzení prý vyplývá, že motivem vraždy byl sousedský konflikt. Ukrajina i Rusko teď případ vyšetřují.

Tagy: