Brutální útok v metru: Agresor srazil muže na zem jedinou ranou pěstí, pak v klidu odjel

Agresor srazil muže v pražském metru jedinou ranou k zemi. Policie po něm pátrá

Brutální útok v metru

Úplná zbytečnost, která ale vyvrcholila ve stanici metra Veleslavín brutálním útokem. Jeden z účastníků skončil po ráně pěstí na zemi, po druhém pražští policisté pátrají a spoléhají se při tom i na veřejnost.

„Neznámý muž jedenáctého května zřejmě pospíchal za odjíždějící soupravou metra ve stanici Veleslavín a razil si cestu na přeplněných ranních eskalátorech. Během toho měl slovní rozepři s jedním z cestujících, “ uvedl policejní mluvčí Richard Hrdina. Co konkrétně spolu dvojice řešila, není jasné. Podle napadeného o sebe zřejmě jen nedopatřením zavadili a agresor měl zřejmě pocit, že do něj někdo strčil schválně.

Útočníkovi stačila jediná rána, aby svého soka, který pěst rozhodně nečekal, poslal k zemi. „Poškozený do výslechu uvedl, že šlo o banální spor a že se s útočníkem nikdy před tím ani neviděl,“ doplnil mluvčí Hrdina. Po úderu agresor rozhodně z místa nikam nespěchal. V klidu počkal na přijíždějící vůz metra a nastoupil do něj. Od té doby není jasné, kde se pohybuje. Ale jisté je, že po něm pátrá policie.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Gang výrostků v Jablonci terorizuje místní, létají pěsti i kopance. Rodiče přešli do „útoku“

„Policisté z místního oddělení Vokovice zajistili kamerové záznamy, které zachycují celý incident i velmi dobře podobu tohoto napadajícího muže,“ uzavřel mluvčí. Policisté proto věří, že s pomocí veřejnosti nebude složité útočníka vypátrat. Není navíc vyloučeno, že s ním podobný konflikt už zažil i někdo jiný dříve.

Tagy: