Brutální záběry: Dron zasáhl ruský zákop. Zraněný okupant se pak radši odpálil granátem

Postupu ruské armády na některých částech východní fronty zabraňují i ukrajinské bezpilotní letouny, které často bombardují zákopy okupantů. Záběry z takových úderů bývají často velmi brutální. Nové video zveřejnilo velení výsadkových útočných jednotek Ozbrojených sil Ukrajiny. Krátce poté, co ukrajinský dron shodil výbušninu přímo do ruského úkrytu, spáchal jeden ze zraněných vojáků sebevraždu – odpálil se vlastním granátem.

„Vojáci výsadkových útočných jednotek pokračují v úspěšném ničení nepřátel. Nové záběry zaznamenaly jemnou práci našich operátorů bezpilotních letounů při likvidaci čtyř ruských okupantů,“ komentovalo záběry na Telegramu velení ukrajinských výsadkových útočných jednotek.

Na videu je vidět, že se jeden ze zraněných ruských vojáků rozhodl nepočkat na případnou pomoc od svých kolegů. Krátce po ukrajinském úderu ukončil svůj život sebevraždou – odpálil se granátem. Tím dost možná dorazil i další ruské okupanty, kteří se v úkrytu nacházeli.

„Ruští okupanti, kteří utrpěli na bojišti zranění, nedoufají v evakuaci. Radši ukončí svůj nesmyslný život sebevraždou,“ doplnilo ve své zprávě velení ukrajinských výsadkových útočných jednotek. Není jasné, kde přesně k úderu došlo. Vzhledem ke způsobu boje a vzhledu okolí by mohlo jít o území centrálního Donbasu kdesi u doněckého Bachmutu.

Ruská armáda v této oblasti ztrácí denně stovky vojáků. Podle nové zprávy amerického Institutu pro studium války (ISW) se nápor ruské ofenzivy u Bachmutu zřejmě blíží vrcholu, po němž začne postupně slábnout. ISW ve své předpovědi vychází právě z obrovských ruských ztrát.

Tagy: