Brutální záběry: Ukrajinci drtí Rusy pomocí dronů. Zůstanete ležet navždy, vzkázal Kyjev

Ukrajinci zabraňují ruskému postupu na Donbase i díky dronům. Pomocí bezpilotních letounů shazují bomby přímo do ruských zákopů či dalších úkrytů. Tuto taktiku používá například 79. vzdušná výsadková brigáda u Marjinky či 30. mechanizovaná brigáda u Bachmutu. Obě zmíněné skupiny sdílely nová brutální videa z bojů. Okolnosti záběrů je v době válečného konfliktu složité nezávisle ověřit.

„Naši výsadkáři úspěšně ničí okupanty ze vzduchu, využívají k tomu drony. Zveřejněné video ukazuje, jak nepřítel, který utrpěl ztráty, zpomalil svůj postup a nakonec se úplně zastavil,“ uvedla 79. vzdušná výsadková brigáda ve svém prohlášení.

Na videu je vidět několik ukrajinských úspěšných úderů na ruské okupanty. Ukrajinci k likvidaci nepřátel používají bezpilotní letouny, z nichž svrhávají bomby přímo do ruských zákopů či dalších úkrytů. Záběry, jejichž bližší okolnosti nelze nezávisle ověřit, jsou v mnoha případech velmi brutální.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Štědrá odměna za pomoc Ukrajině. Česko dostane od USA miliardy korun na modernizaci armády

Ukrajinská 79. brigáda, která v posledních dnech operovala především u doněcké Marjinky, pro zastavení ruského postupu na východní frontě hojně využívá i dělostřelecké prostředky. „Další použití dělostřelectva nutí okupanty k upuštění od jejich agresivních záměrů i k úprku včetně odhození zbraní i opuštění zraněných kolegů,“ dodala obávaná vojenská skupina.

Prakticky identické údery s bezpilotními letouny, jako podniká 79. vzdušná výsadková brigáda u rozbombardované Marjinky, provádí také ukrajinská 30. mechanizovaná brigáda na území centrálního Donbasu.

I ta se v posledních dnech pochlubila dalšími záběry, na nichž ruské okupanty bombarduje z oblohy. „Okupanti se uložili k odpočinku poblíž Bachmutu. Jenže přiletěl dron naší brigády, a tak zůstali ležet navždy,“ glosovala jednotka.

Tagy: