Brutální záběry: Ukrajinci rozdrtili konvoj Rusů. Prchající okupant pocítil „ohnivý pozdrav“

Rusové nadále pokračují v masivních útocích na Donbase. Ukrajinci ale podle všeho většinu těchto úderů odrážejí. Katastrofou měl pro okupanty skončit například pondělní útok ve směru na doněcký Vuhledar. Ukrajincům se kromě jiného povedlo rozdrtit konvoj ruské těžké techniky, což dokládají velmi brutální záběry, které se šíří po sociálních sítích. Video zachycuje i ruského vojáka, který začal zaživa hořet. Okolnosti záběrů je v době válečného konfliktu nemožné nezávisle ověřit.

„Tři ruské tanky byly poškozeny nebo úplně zničeny poblíž Vuhledaru v Doněcké oblasti. Zřejmě najely na protitankové miny,“ uvedla stránka Ukraine Weapons Tracker, která se dlouhodobě věnuje bojům na východní frontě.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Vyhlídky na mír se zmenšují, říká tajemník OSN Guterres. Světu předal hrozivé poselství

Další analytický účet s názvem Special Kherson Cat pak pro popsání incidentu použil poněkud expresivnější vyjádření: „Ohnivý pozdrav pro ruské tankisty od ukrajinské 72. mechanizované brigády ve směru Vuhledar.“

Na brutálních záběrech je vidět ruský voják, který utíká pryč od tanků, přičemž hoří zaživa. Následně kamera zachytila kolonu stojících ruských tanků, které zřejmě zaskočily již zmíněné protitankové miny či dělostřelecký ukrajinský úder.

Posádka jednoho z poškozených strojů se zřejmě rozhodla, že se pokusí obrněnec dostat do bezpečí. Poté však došlo ke katastrofální explozi. Stránka Ukraine Weapons Tracker později sdílela další letecké snímky z okolí Vuhledaru, které ukazují několik kusů rozmlácené ruské těžké techniky.

„Následky pondělního pokusu o ruský útok na Vuhledar jsou následující: ruský vůz BMP-1 byl zničen a tank T-80BV s minovou vlečnou sítí i vozy BMP-2 a další BMP-1 byly poškozeny a opuštěny. Ruské obrněnce poškodily protitankové miny a později je zaměřilo ukrajinské dělostřelectvo,“ stojí v příspěvku.

Podle ukrajinského generálního štábu Rusové během pondělí přišli o víc než tisícovku vojáků a také o 14 tanků. I na poměry údajů z posledních dnů tak lze začátek týdne na Ukrajině pro okupanty označit za obzvlášť neúspěšný.

Tagy: