Brutální záběry: Ukrajinské drony masakrují okupanty. Těm granáty vybuchují pod nohama

Zraněný ruský voják, kterému začalo hořet oblečení v oblasti hýždí, se nejdříve v zákopu bezmocně převaloval, poté zůstal nehybně ležet.

Drtivý úder ukrajinských dronů na okupanty

Ukrajinská 56. motorizovaná pěší brigáda provedla několik dronových úderů na ruské vojáky, kteří drží pozice v zákopech na okupovaném Donbase. Ukrajinské granáty shozené z bezpilotních letounů okupantům často vybuchují přímo pod nohama. Bližší okolnosti velmi brutálních záběrů je v průběhu ruské agrese složité nezávisle ověřit.

„Existuje názor, že Rusové jsou fotogeničtí pouze v objektivech našich dronů. Zdá se, že bojovníci naší brigády to jednoznačně potvrzují,“ glosovala ukrajinská 56. brigáda ve svém prohlášení na Telegramu. Na této sociální síti sdílela velmi brutální záběry bez jakékoliv cenzury. Přehrát si je můžete v úvodním videu tohoto článku.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: CNN na místě krvavých bojů. Nálada Ukrajinců se výrazně změnila, všude je bahno a smrt

Ukrajinští operátoři bezpilotních letounů zasahují ruské vojáky s takřka chirurgickou přesností. K úderům zřejmě došlo na území centrálního Donbasu, kde 56. brigáda operuje dlouhodobě.

Okupanti se na východní frontě často bez podpory těžké techniky krčí v improvizovaných zákopech a pouze doufají, že je nezasáhne kulka z pěchotní zbraně či bomba shozená z ukrajinského dronu. Tomu druhému ale – jak je vidět – prakticky nelze zabránit.

Rusové podle Kyjeva přišli na Ukrajině za poslední rok a tři čtvrtě o 349 tisíc vojáků, 5 814 tanků, 10 794 dalších obrněných vozidel, 10 871 transportních vozidel, 9 134 dělostřeleckých systémů, 324 vrtulníků, 324 letounů a 6 316 dronů. Není pochyb, že značné ztráty budou i na straně Ukrajiny. Čísla však nelze nezávisle ověřit.

Tagy: