Bývalý mistr světa Voráček po zlatém finále: Hejtrovi poslal jasný vzkaz a nejcennější medaili

Držitel zlaté medaile z hokejového šampionátu v roce 2010 Jakub Voráček se opřel do kritika letošních mistrů světa.

Hokejista Vondrka o zlatu českých hokejistů na MS 2024

Pane Šoustale, jděte do pr**le a posílám pozdrav. Jasný a výstižný vzkaz poslal mistr světa v ledním hokeji z roku 2010 Jakub Voráček autorovi článku na Seznam Médiu. Ten před finálem domácího šampionátu předpovídal, že výběr Radima Rulíka se švýcarskými hráči prohraje – a dokonce navrhoval stáhnout autora rozhodujícího gólu Davida Pastrňáka ze sestavy. Voráček mimo krátkého textu věnoval autorovi i fotografii toho nejcennějšího kovu: zlaté medaile.

Do finálového utkání, které sledovaly různými způsoby na všelijakých místech miliony Čechů, zbývalo zhruba deset hodin, když byl na Seznam Médiu publikován text s titulkem: „Češi s Pastrňákem bez formy a pěti obránci na Švýcary stačit nebudou.“

ČTĚTE TAKÉ: Pánové, tohle bylo zatraceně dobrý. Politici chválí hokejové zlato, Pavel zavítal do šatny

Autor Petr Šoustal v článku hodnotil výkon obou celků, přičemž z jeho pohledu měli vytoužené zlato brát Švýcaři. Kromě výkonu finálových protihráčů si neodpustil ani kritiku největší hvězdy českého výběru.

„Probudit se musí hlavně David Pastrňák, který zřejmě zapomněl, jak se střílí góly. Jeho forma je tak špatná, že by měl trenér zvážit raději nasazení Daniela Voženílka,“ uváděl.

Jasná reakce i omluva

Více se však mýlit nemohl. Byl to právě hráč Boston Bruins s číslem 88 na zádech, který poslal český výběr do vedení 1:0 a zajistil to, v co na začátku mistrovství doufali jen opravdoví srdcaři. Tedy, že se zlaté medaile v závěru šampionátu budou houpat na krku hráčům Česka. A to i díky Davidu Kämpfovi, který titul mistrů světa pojistil pukem do prázdné brány soupeře.

A právě snímek jedné z nich – navíc navržené českou designérkou Kateřinou Handlovou a vyrobené mistry skláři v Novém Boru – poslal autorovi kritického textu mistr světa z roku 2010 Jakub Voráček.

„Pane Šoustal, Seznam Zprávy, jděte do pr**le a posílám pozdrav!“ připsal k fotografii zlaté medaile Voráček. Ve svém příspěvku však skvělý hokejista zaměnil média, neboť redaktor pro Seznam Zprávy nepíše. Na to Jakuba Voráčka upozornili i uživatelé na sociálních sítích, společně s tím však reakci hokejové legendy velmi oceňovali.

„Krásně vyladěná odpověď,“ uvedl jeden z nich. Další volal po tom, aby se Voráček stal ministrem sportu. K textu se vyjádřil i samotný Seznam.cz. „Dobrý den, pane Voráčku, rádi bychom upřesnili, že Seznam Médium je blogovací platforma, tedy veřejně dostupná služba, na které mohou naši uživatelé svobodně vyjadřovat své názory. A pokud neporušují podmínky služby, mají možnost je veřejně publikovat,“ vysvětlili v komentářích.

Doplnili, že autorem textu, na nějž Voráček reaguje, tak není nikdo ze Seznam Zpráv ani Seznamu.cz – a nejedná se tak o názory či postoje Seznamu ani žádné z jeho redakcí. „Každopádně gratulujeme českému hokeji k senzačnímu domácímu úspěchu,“ dodali. Sám Voráček se později za záměnu omluvil: „Včera jsem bohužel ve svém tweetu udělal chybu. Seznam Zprávy jako zpravodajský web nemají s názorem pana Šoustala nic společného. Jeho názor byl zveřejněný na blogu Seznam Medium.“

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Český hokejový tým vybojoval po 14 letech zlato na šampionátu. Jak svůj výkon hodnotili noví mistři?

Nejednalo se však o první kritickou zmínku na účet českých hokejistů. Šoustal již 13. května napsal text s titulkem: „Gudas hraje jako řezník, Čechům spíše škodí.“ Právě obránce Radko Gudas je však mnohými pro svou tvrdou hru považován za jednoho z nejlepších hráčů, kteří si své místo – a nyní i titul mistra světa v ledním hokeji – více než zaslouží.

Tagy: