Češi si užijí poslední jasný den, teploty vystoupají až k 19 °C. K večeru přijde déšť

Po týdnu plném oblohy bez mraků a vysokých teplot si lidé v Česku v sobotu užijí poslední jasný den. Teploty se budou pohybovat mezi 15 až 19 °C, k večeru se ale zatáhne a ojediněle se objeví i déšť. Od neděle bude oblačno.

Sobota se ponese v duchu jasné až skoro jasné oblohy. Odpoledne a večer začne přibývat v severovýchodní části území oblačnosti, později se může ojediněle objevit i déšť. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 15 až 19 °C, na horách kolem 11 °C. Vát bude slabý přechodně mírný severozápadní vítr o síle 2 až 6 m/s, uvádí Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

V noci se bude v oblasti vyššího tlaku vzduchu nad naším územím rozpadat studená fronta. Teploty tak po dlouhých mrazivých večerech neklesnou pod bod mrazu, pohybovat se budou mezi 7 až 3 °C, při malé oblačnosti klesnou až k 1 °C. Převážně bude oblačno až zataženo, ojediněle se mohou objevit přeháňky.

Od neděle bude v tuzemsku oblačno až polojasno, místy až zataženo. V průběhu dne bude oblačnosti ubývat, večer se může i vyjasnit. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 13 až 17 °C, na severovýchodě kolem 12 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr o síle 3 m/s.

Tagy: