Víkend bude chladný a deštivý. V noci teploty spadnou místy pod bod mrazu

Na Evropu se řítí další silná bouře.

Počasí 4.11.2022 (6:08)

Na začátku víkendu by si lidé neměli zapomenout deštníky. Nejen v pátek se očekává déšť nebo přeháňky. Nejvyšší teploty během dne vystoupají až k 12 °C, v noci na neděli však mohou spadnout až pod bod mrazu.

V pátek bude zataženo, místy se očekává nízká oblačnost a ojediněle mrholení. Od jihozápadu se postupně na většině území očekává déšť nebo přeháňky, srážky by odpoledne a večer měly dorazit i na Moravu a do Slezska.

Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 8 až 12 °C, na východě Moravy a Slezska mohou ojediněle vystoupat až k 15 °C. Naopak na horách se teploty budou pohybovat pouze kolem 6 °C. Meteorologové pak varují i před silnějším větrem. Místy by mírný západní až severozápadní vítr mohl v nárazech dosahovat rychlosti kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s.

V noci na sobotu bude zataženo, na většině území se očekává déšť nebo přeháňky. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 8 až 4 °C. Vát by měl mírný západní až severozápadní vítr o síle od 3 do 7 m/s.

V neděli se vyjasní

Během dne by lidé v sobotu opět neměli zapomenout deštníky. Zataženou oblohu doprovodí místy déšť nebo přeháňky, ty budou na severovýchodě četnější a trvalejší. Odpoledne a večer by však měly srážky ubývat. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 8 až 12 °C.

V noci na neděli se pak čeká prudké ochlazení. Teploty se budou pohybovat mezi 3 až −1°C, na východě ojediněle teploměry naměří kolem 5 °C. Během dne se však očekává polojasno až oblačno bez srážek. Zpočátku se mohou v neděli objevit ojedinělé mlhy nebo nízká oblačnost. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat mezi 7 až 11 °C.

Tagy: