Chladné počasí končí, o víkendu se teploty přiblíží třicítce. Podívejte se, kde hrozí bouřky

Nejvyšší teploty hrozí o víkendu v Praze

Počasí (30.8.2023 6:48)

Po chladných a deštivých dnech se v Česku oteplí. Nejvyšší teploty se ve středu a čtvrtek budou pohybovat okolo 18 až 20 °C, o víkendu ale vystoupají až k 28 °C. Český hydrometeorologický ústav předpovídá také ojedinělé srážky nebo i bouřky.

Za zvlněnou studenou frontou bude do České republiky proudit chladnější vzduch od severozápadu. Ve středu bude zataženo až oblačno, místy se vyskytne déšť nebo přeháňky, na východě ojediněle i bouřky. Ve večerních hodinách bude srážek ubývat. Nejvyšší teploty vystoupí na 14 až 18 °C, při zmenšené oblačnosti až na 20 °C. Vát bude mírný severozápadní až západní vítr rychlostí 2 až 5 m/s.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Kroupy jako tenisáky, záplavy i sesuvy půdy. Evropa je v sevření řádících živlů

Noc na čtvrtek bude zatažená až oblačná, k ránu se ojediněle vyskytnou mlhy a místy občasný déšť. Nejnižší teploty klesnou na 13 až 9 °C. Vát bude slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr rychlostí do 4 m/s.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat skrze radar:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii.

Oblačno až zataženo předpovídá Český hydrometeorologický ústav také na čtvrtek. Místy se vyskytnou přeháňky nebo občasný déšť. K večeru bude srážek i oblačnosti ubývat. Nejvyšší teploty dosáhnou 16 až 20 °C, na jihovýchodě a východě až 22 °C. Vát bude slabý, během dne mírný západní až jihozápadní vítr rychlostí 2 až 6 m/s.

V pátek bude polojasno až oblačno, ojediněle se vyskytnou přeháňky. Nejvyšší teploty vystoupají na 19 až 23 °C, na jižní Moravě až 25 °C. Vát bude slabý proměnlivý nebo jihozápadní vítr rychlostí 1 až 4 m/s.

Polojasno až oblačno bude i v sobotu. Zejména na severu území se ojediněle vyskytnou přeháňky. Nejvyšší teploty dosáhnou 22 až 26 °C, na jižní Moravě až 28 °C. Vát bude slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr rychlostí do 4 m/s. Podobné podmínky budou panovat také v neděli, kdy se ale ojediněle mohou vyskytnout bouřky.

Tagy: