Velké teplotní rozdíly napříč Českem. Podívejte se, kde podle meteorologů bude pršet

Nenechte odtéct dešťovou vodu. Je vhodná třeba na zalévání zahrady...

Počasí 27.7.2023 6:48

Počasí na českém území bude v nadcházejících dnech i nadále deštivé, teploty se ve čtvrtek mají pohybovat mezi 20 a 25 stupni, přičemž na západě dosáhnou jen 18 stupňů. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). I přes četné srážky však meteorologové stále v některých oblastech drží výstrahu před požáry.

Ve čtvrtek očekávejte podle předpovědi ČHMÚ polojasno. Odpoledne by mělo přibývat oblačnosti. „Pršet má jen v Čechách, v noci se srážky rozšíří na celé území,“ zaznělo ve vysílání CNN Prima NEWS. Nejvyšší denní teploty dosáhnou až 24 stupňů Celsia, výrazně chladněji ale bude na západě, kde rtuť teploměrů dosáhne jen na 18 stupňů.

ČTĚTE TAKÉ: Kolaps mořských proudů už za dva roky? Přijdou kruté zimy a města zaplaví voda, děsí se vědci

Postupně by se mělo lehce oteplovat. V pátek se rtuť teploměrů má na většině území pohybovat mezi 21 až 25 stupni Celsia, ještě vyšší hodnoty pak padnou podle meteorologů na jihu území, kde by mohlo být až 28 stupňů. Bude ještě pod mrakem, občas se objeví déšť, kterého by mělo k večeru ubývat.

Také v sobotu a neděli by mělo být oblačno až polojasno. Na většině území počítejte s dešťovými přeháňkami, ojediněle se objeví také bouřky. Bude mezi 23 a 29 stupni Celsia.

Situaci ve svém regionu můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

Přestože v minulých dnech v částech území vydatně pršelo, ČHMÚ ještě zcela nestáhlo své varování před požáry. Výstraha platí pro části Jihomoravského kraje a Vysočiny. Vyhlášen byl však pouze nízký stupeň nebezpečí.

Tagy: