Čínský street food povýšila na umění. Eva Che je vyhledávanou privátní kuchařkou

Eva Che má osobitý styl, v módě i v kuchyni

Eva Che, Naděje, Naděje české gastro scény

Narodila se v Praze, vyrůstala v Kutné Hoře, ale oba její rodiče pocházejí z Číny. Své kulinářské umění představuje na eventech, ale klienti si ji najímají i pro zvláštní příležitost jako soukromou kuchařku. Evu Che oslovují známé značky, aby pro ně připravila cateringové služby, díky zájmu Čechů o vaření si založila kulinární koncept CheHub. Pro přípravu jídel si sama mixuje koření, připravuje vlastní ochucené oleje a omáčky. Zaujala svým čínským street foodem ve fine diningové kvalitě. Všimla si jí i společnost MAKRO ČR a ta ji zařadila mezi NADĚJE ČESKÉ GASTRO SCÉNY.

NADĚJE ČESKÉ GASTO SCÉNY

Jedná se o dlouhodobou iniciativu makro, která podporuje talentované profesionály napříč gastronomií v České republice. Projekt si klade za cíl identifikovat a ocenit kuchaře, baristy, cukráře a další gastronomické osobnosti, kteří projevují vysokou míru talentu, originality a pracovitosti.

Naděje České Gastro Scény

Evo, jak jste se dostala ke své kariéře v gastronomii?

Náhodou. Vyrostla jsem v rodině, kde jsou oba moji rodiče výborní kuchaři, každý zvládá lépe něco jiného, a díky celoživotnímu pozorování jich obou u plotny jsem ty nejdůležitější „finty“ odpozorovala. Zhruba před 3 lety jsem se gastronomii začala plně věnovat po pracovní stránce, do té doby jsem vařila jen pro sebe a přátele.

Co je pro vás největší inspirací při tvorbě nových receptů?

Nové recepty tvořím, ale ne až tak často. Dobře promyslet recept chvíli trvá. Nové jídlo dám nejdříve co nejvíce lidem vyzkoušet a pak ho často ještě několikrát doupravím. Mám pár svých oblíbených surovin, u kterých už spolehlivě vím, jak je upravovat a s čím je kombinovat, aby na talíři vyzněly co nejlépe.

Jaká je vaše oblíbená kuchyň a proč?

Věnuji se především moderní čínské kuchyni, základ musí pocházet z Číny a ten pak doladím ve svém stylu.

Jaké jsou vaše oblíbené suroviny a jak je používáte ve svých receptech?

Je jich hodně, ale bez česneku nevařím!

Jaký je váš největší kulinářský úspěch?

Já považuji za největší úspěch, když naplním očekávání hostů, vždy když se například po dezertu najednou někdo ozve nahlas, že mu chutnalo a přede všemi mi poděkuje. To je okamžik, kdy si řeknu, že je mise splněna. A ještě větší radost mi udělá, když je zákazník natolik spokojený, že si mé služby objedná opakovaně.

Co byste doporučila amatérským kuchařům, kteří chtějí zlepšit své dovednosti v kuchyni?

Já myslím, že každý amatér by si měl uvědomit, že i každý profík byl jednou amatérem. Zlepšit se v kuchyni jde vlastně jednoduše – je třeba často prostě zkoušet a trénovat, nejenom experimentovat u plotny, ale také si dopřát dobré jídlo od ostatních. Být trpělivý, zajímat se, hodně se učit a inspirovat se a posun se rychle dostaví.

Tagy: