Detaily tragické nehody se sedmi oběťmi: Viník měl být opilý, ze slov hasičů mrazí

Německá policie stále prošetřuje mimořádně tragickou nehodu, která se stala v sobotu večer v Durynsku. Zemřelo při ní sedm lidí. Odborníci se snaží osvětlit pozadí této události. Kdo seděl za volantem BMW, které nehodu způsobilo? Podle posledních zjištění to mohl být domnělý spolujezdec. Navíc on i původně předpokládaný řidič mohli být pod vlivem alkoholu a ani jeden z nich neměl řidičák, informovali podle webu listu Bild vyšetřovatelé.

Nehoda se odehrála na silnici B247 u města Bad Langensalza, které leží nedaleko durynské metropole Erfurtu. Černé BMW vjelo do protisměru, kde narazilo do mercedesu, v němž seděli tři mladíci a dvě dívky ve věku devatenácti let, a do Volkswagenu Caddy, ve kterém jeli dva lidé. Obě auta okamžitě vzplála a po chvilce byla zničena k nepoznání.

ČTĚTE TAKÉ: Rána pro basketbalový svět. Děsivá nehoda na dálnici ukončila život mladého hráče

Ohořelý mercedes visel přes svodidlo, caddy zůstal na silnici s karoserií roztrhanou na kusy. BMW leželo převrácené na kraji silnice. Všichni cestující v mercedesu v plamenech zemřeli. Stejně tak i šedesátiletý řidič caddy a spolujezdec v BMW, napsal Bild.

Údajný viník nehody Ronny L. a jeho spolujezdec André H. přežili s těžkými zraněními. Zachránit se podařilo i spolujezdkyni z caddyho, která stačila z auta, než shořelo, včas vyskočit.

Policie původně předpokládala, že za volantem BMW seděl 45letý Ronny L., který od roku 2007 nevlastní řidičské oprávnění. „Máme také podezření, že řidič BMW byl opilý, a nařídil jsme odběr krve. Na výsledek se stále čeká,“ uvedla dříve policejní mluvčí Fränze Töpferová.

„Co je nyní zcela čerstvé, je zjištění, že dosud předpokládaný spolujezdec mohl auto řídit. Důvodem jsou protichůdná prohlášení svědků“, řekl pro Bild vrchní státní zástupce Ulf Walther. Domnělý spolujezdec, 34letý André H., však také nemá řidičák a v době nehody měl být rovněž opilý. Policie tedy nyní pracuje i s touto verzí.

Tragickou nehodu, která se v sobotu odehrála, označili zasahující hasiči za hororovou. „Byl jsem v hasičském autě 25 let, měl jsem 5 000 hovorů, ale tato nehoda byla pro naši modrou rodinu nejhorší a nejtragičtější ze všech,“ uvedl pro Bild velitel městských hasičů Steven Dierbach.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Autoškoly chystají sadu nových otázek:

Tagy: